Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tunceli'de deprem mi oldu? En son deprem nerede oldu? AFAD - Kandili deprem verileri

        Tunceli'de deprem oldu mu? sorusu, dün akşam saat 20.55'te meydana gelen depremin ardından gündeme geldi. Elazığ Sivrice'deki 6,8 büyüklüğündeki deprem Tunceli dahil bölgedeki pek çok ilde hissedildi. İşte Tunceli'deki son deprem durumu...

        TUNCELİ'DE DEPREM OLDU MU?

        Sivrice'deki deprem Tunceli'de hissedildi ve paniğe yol açtı. Ancak Kandilli Rasathanesi verilerine göre, merkez üssü Tunceli olan herhangi bir deprem kaydedilmedi. Tunceli'den son gelen deprem bilgileri haberimizde olacak.

        DEPREMİN ARDINDAN TUNCELİ

        Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli depreme ilişkin, "Bölgemizde meydana gelen depremi Tunceli olarak hissettik. 8 ilçemiz ve bağlı köylerimizi araştırdık. Şu ana kadar bildirilen olumsuz bir durum yok." dedi.

        Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından Tunceli'den 2 skorsky helikopterin bölgeye gönderildiği bildirildi. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 45 araç ile 385 personelin görevlendirildiğini belirterek, 2 skorsky helikopterin de bölgeye gönderildiğini söyledi. Sonel, gönderilen ekiplerin bölgede çalışmaya başladığını kaydetti.

        Erzurum Valisi Okay Memiş de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret ederek bölgeye gönderilen yardımlar hakkında bilgi aldı. AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı ile bir süre görüşen Memiş, daha sonra bölgeye gönderilen son kurtarma ekibini uğurladı.

        Ardahan ve Ağrı'dan da 2 AFAD, 3 UMKE ekibi ile 3 ambulansın deprem bölgesine gönderildiği bildirildi. Deprem sonrası Erzurum, Tunceli, Kars, Iğdır ve Erzincan'dan da çok sayıda arama kurtarma ekibi, yardım malzemeleriyle bölgeye gönderilmişti.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa