Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Sultan ismi de genellikle kız çocuklarına koyulan bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Kulağa hoş gelen ve birbirinden güzel anlamlar taşıyan Sultan ismi anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Sultan isminin anlamı, Sultan ne demek, Sultan Kuran'da geçiyor mu, Sultan isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Sultan İsminin Anlamı

    İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Yeni biriyle tanıştığımızda ilk olarak ismini ve isminin anlamını öğrenmek isteriz. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Anne ve baba adayları için internet dünyasında birçok kaynak bulunmaktadır. Ebeveynler çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimler tercih etmek ister. Kötü anlamlara sahip olan isimler seçilmez. Bu sebeple de bir ismin tüm anlamlarını bilmek önemlidir. Sultan ismi sıklıkla tercih edilen isimlerden biridir. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK'da yer alan bilgilere göre, Sultan isminin anlamları şunlardır:

     

    Müslüman, özellikle Sünni hükümdarların kullandıkları unvan, padişah. Padişahların erkek ve kız çocukları ile anne ve eşlerine verilen unvan. Bektaşi azizi. Belli bir alanda en üst düzeyde olanlar için kullanılan bir söz.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ