Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Section Name

        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rugby takımı! - Futbol Haberleri

        Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Stoke City ile yaptığı ve 2-1 kaybettiği maçta öne çıkan konular Kartal’ın iyi oynadığı, Crouch’un kendini yere attığı ve İngilizler’in çağ

        dışı bir oyun anlayışı sergilediği yönündeydi.

        Siyah-Beyazlı futbolculardan Sivok ve Rüştü ise resmen dayak yediklerini söylemişti. Roberto Hilbert de “Ben hayatımda böyle bir takım görmedim. Fizikleri iyi o kadar. Modern futbolla alakaları yok” diye konuşmuştu. Aslında Stoke City’nin futbol anlayışını özetleyen açıklama geçen yıl Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger’den gelmişti.

        Fransız hoca, Tony Pulis’in futbol anlayışını eleştirmiş ve ‘rugby takımı’ yakıştırmasını yapmıştı. Stoke City taraftarı da Wenger’in bu sözlerini tiye alarak “Biz rugby takımıyız” şeklinde tezahüratta bulunmuştu.

        TEKNİK HEYET ŞAŞKIN

        Siyah-Beyazlılar’da başta teknik direktör Carlos Carvalhal olmak üzere tüm teknik heyet hem şaşkın hem de mutlu. Portekizli hoca futbolcuların yüzlerinin rakibin sert oyunu yüzünden kıpkırmızı olduğunu belirtirken herhangi ciddi bir sakatlığın olmamasına sevindikleri öğrenildi.

        RUGBY OYUNU NEDİR?

        Anavatanı İngiltere’dir. 1823’te İngiltere’deki Rugby Koleji’nde bir futbol maçı esnasında bir oyuncunun atılan topu elle yakalayıp göğsüne sıkıca bastırarak rakip kaleye koşmaya başlamasıyla ortaya çıktı. Sonradan sömürge ülkelere yayıldı. 15’er kişilik takımlar halinde oynanır. Her takımda 8 forvet ve 7 savunmacı vardır. İleriye pas verilmez. Futboldan farklı olarak rugbyde forvetler daha ağırdır, çarpışmalarda ve daha ağır mücadelelerde forvetler yer alır. Karşılaşmada gaye topu elle taşıyarak kale çizgisinden geçirmek veya ayak vuruşuyla iki kale direği arasındaki yatay direğin üstünden aşırarak puan kazanmaktır. Maçta topu taşıyan sporcuyu durdurmak için yere düşürmek serbesttir.

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa