Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Yırtık eldivenlerle madalya! - Diğer Haberleri

        Bulgaristan'da 9-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan Binnur Sakal (18), ailesinin maddi durumunun iyi olmaması ve kendisine yeterli imkanlar sağlanamaması nedeniyle uzun yıllar yırtık, eski eldivenlerle çalışarak bu başarıya ulaştı.

        Çok sayıda bölgesel şampiyona birincilikleri ile 2 Türkiye şampiyonluğu bulunan ve ilk olarak geçen yıl milli olan Binnur Sakal, boks sporuna 8 yaşında başladığını belirterek, ''Dövüş sporlarına ilgim vardı. Kuzenlerimden etkilenerek boksa hobi olarak başladım. İlk yıllarda kros ve hentbol ile de ilgileniyordum. Daha sonra boksu profesyonel olarak yapmaya başlamam nedeniyle ailemin de desteğiyle diğer sporları bıraktım ve sadece boksa devam ettim'' dedi.

        -MADDİ ZORLUKLAR NEDENİYLE SPORU BIRAKMAK İSTEDİ-

        Babasının bir kurumda mevsimlik işçi olarak çalıştığını, bu nedenle maddi durumlarının iyi olmadığını anlatan Sakal, ''Benden küçük üç kardeşim var. Hepsi de okuyor. Doğal olarak ailemizin oldukça fazla masrafı var. Ama gelirimiz belli. Ailem bana sonsuz destek veriyor, ama maddi olarak yapabilecekleri de çok fazla bir şey yok. Şu anda bile evimizde doğru dürüst beyaz eşya yok. Bu süreçte maddi zorluklar nedeniyle pek çok kez sporu bırakmak istedim, ama ailem ve hocam bana sürekli moral verdi ve destek oldu. Eğer onların bu desteği olmasaydı bugün bulunduğum yere gelemezdim'' diye konuştu.

        Bütün spor yaşamı boyunca büyük maddi zorluklar yaşadığını, son 1-2 yıla kadar doğru dürüst malzeme ile çalışamadığını dile getiren Binnur Sakal, ''Uzun yıllar yırtık, eski eldivenlerle, yetersiz malzemelerle çalıştım. Koşullar daha iyi olsaydı belki bugün daha iyi olabilirdi'' dedi.

        Binnur Sakal, şampiyonada dereceye girmesi nedeniyle alacağı ödülle evlerine eşya alarak kendisine destek veren ailesini mutlu etmek istediğini söyledi.

        Genç boksör, Bulgaristan'daki Avrupa Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya hedeflediğini, bunu da başarabilecek güçte olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Şampiyonadaki maçlarda Bulgar hakemlerin dışında bütün masa hakemleri bize puan verirken Bulgar hakemler anlaşılmaz şekilde sürekli rakiplerimizin tarafını tuttu. Bu durum sadece benim maçımda değil, tüm Türk sporcuların yaptığı maçlarda böyleydi. Eğer hakemler tarafsız olsaydı çok rahatlıkla altın madalyayı kazanabilirdim. Bu nedenle ben kendimi altın madalya kazanmış gibi görüyorum.''

        -İDOLÜ LAYLA ALİ-

        İdolünün ünlü boksör Muhammet Ali'nin kızı Layla Ali olduğunu, onun gibi olmak istediğini kaydeden Sakal, ''Odamdaki duvarda Layla Ali'nin posteri asılı. Yazın bronzlaştığım için oldukça esmer görünüyordum ve ona benzetiliyordum. Bu da çok hoşuma gidiyor ve bana gurur veriyordu'' dedi.

        Binnur Sakal, şampiyonanın ardından Fenerbahçe ve bazı büyük kulüplerin kendisini transfer etmek istediğini, ancak kendisinin öncelikle Rize'de kalmak istediğini belirterek, kendisine Rize'de yeterli imkanların verilmesi halinde gitmeyi düşünmediğini söyledi.

        Genç boksör, üniversitede okumayı çok istediğini, ancak katıldığı turnuvalar nedeniyle sınavlara hazırlanamadığını dile getirerek, uluslararası şampiyonada derece kazandığı için üniversitede okuma hakkı elde ettiğini, bunun için de mutlu olduğunu kaydetti. A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa