Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: MHP'lileri taşıyan midibüs devrildi: Ölü ve yaralılar var - Bartın
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bartın'da, MHP'nin Ankara'daki toplantısına giden partililerin bulunduğu midibüsün devrilmesi sonucu Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve Murat Sevilmiş hayatını yitirirken, 19 kişi yaralandı.

        İHA'nın haberine göre, MHP'nin Ankara Bölge İstişare Toplantısı için Bartın'dan hareket eden Ramazan Duduoğlu idaresindeki 74 AJ 900 plakalı midibüs, Bartın-Ankara karayolu Esenyurt mevkiinde kontrolden çıkarak devrildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulanslar sevk edildi.

        BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İLE BİR PARTİLİ HAYATINI KAYBETTİ

        Kent merkezine 10 km uzaklıkta meydana gelen kazada, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile il başkanlığında görevli Murat Sevilmiş hayatını kaybetti. Midibüs içerisinde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik'in de aralarında bulunduğu 19 kişi yaralandı.

        Feci kazada hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve partili Murat Sevilmiş. (Fotoğraf: DHA)
        Feci kazada hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve partili Murat Sevilmiş. (Fotoğraf: DHA)

        Yaralanan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, İl Teşkilatı'nda görevli Turgut Makaracı, Türkan Kaplan, Kemal Özay, Arzu Altıntop, Aydın Gün, Cavidan Köroğlu, Kadriye Aygün, Ahmet Yılmaz, Nevzat Çevik, Mustafa Balcı, Sadettin Yıldız, Nevzat Çelik, Perihan, Serkan ve Sevcan Üre ile şoför Duduoğlu, ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Hastanede tedavileri süren yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç'in (solda) hayatını kaybettiği kazada yaralananlar arasında yer alan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın (sağda). (Fotoğraf:AA)
        Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç'in (solda) hayatını kaybettiği kazada yaralananlar arasında yer alan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın (sağda). (Fotoğraf:AA)

        ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE TELEFON

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefonda görüşerek, MHP Bartın teşkilatını taşıyan aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, MHP Bölge İstişare Toplantısı'na katılmak için Ankara'ya giderken trafik kazasında hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve MHP teşkilatından Murat Sevilmiş'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve MHP camiasına başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada yaralananlara da şifa temennisinde bulundu.

        BAKAN SOYLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın'da feci kazayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıkalamada, "Elîm bir trafik kazasında hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile Murat Sevilmiş'e Allah'tan rahmet Milliyetçi Haraket Partisi camiası başta olmak üzere aileleri ve hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Rabbim yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin" dedi.

        VALİ GÜLER'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN' ZİYARETİ

        Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Belediye Başkanı Akın ile diğer yaralıları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Güner, ziyaret sonrası gazetecilere, araçta 21 kişinin bulunduğunu, 2 kişinin vefat ettiğini söyledi. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu belirten Güner, şunları söyledi:

        "Sabah saat 07.45 sıralarında bu haber geldi. Belediye başkanımızın durumu iyi, tıbbi tedavisi yapılıyor. Yaralılardan ikisinin daha fazla tıbbi ihtiyacı var, ameliyata alındı. Cumhuriyet savcısı burada, konunun adli ve idari yönünü takip ediyor, hepimize geçmiş olsun."

        Öte yandan, kazayı haber alır almaz gelen yaralı yakınları ve partililer nedeniyle Bartın Devlet Hastanesi önünde yoğunluk oluştu.

        Kaza anı, çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa