Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bazıları Uzakdoğu'dan bazıları Avrupa'dan çeşitli yollarla İstanbul'a gelmiş. Zararlısı zararsızı var. Ortak yönleri İstanbullu olmamaları. Kokar ağaç, yeşil papağan, yalancı akasya, kırmızı yanaklı su kaplumbağası, çiğdeci kuşu ve turunçgil teke böceği bunlardan birkaçı.

En tehlikeli tür olarak ortaya çıkanlar ise ağaçları tehdit eden turunçgil teke böceği ile yerli türleri baskı altına alan kırmızı yanaklı sukaplumbağası.

1500 AĞAÇ KESİLDİ

Habertürk'e konuşan WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) Türkiye Doğa Koruma Direktörü Sedat Kalem, farklı coğrafyaların bitki ve hayvanlarının bilinçsizce taşınmasının ekosistemi tamamıyla değiştirebilecek güçte bir yıkıma yol açma riski olduğuna dikkat çekerken, etkin mücadele yürütülen tek tür olan turunçgil teke böceğinin tehlikesine dikkat çekti. Kalem'in verdiği bilgiye göre, Uzakdoğu'dan ithal edilen keresteler aracılığı ile ülkemize ulaşan böcek, 2016 başında Zeytinburnu ve Yedikule çevresinde 1311 ağacın kesilmesine neden oldu. Bu yıl Nisan ayında yine ortaya çıkan böcek nedeniyle Beykoz'da 187 ağaç daha kesildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ