Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haberi | Bakan Yerlikaya açıkladı: Terör örgütüne yönelik "Kahramanlar" operasyonu!

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X'ten yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütüne yönelik "Kahramanlar" operasyonun başlatıldığını duyurdu.

        Terör örgütünün sözde istihbarat yapılanmasına yönelik Şanlıurfa merkezli Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şırnak, İstanbul, Bursa, Batman, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli olmak üzere 16 ile yapılan operasyonlarda ise 55 şüpheli yakalandı.

        "928 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI"

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı yeni paylaşımda, "64 ilde Kahramanlar Operasyonları kapsamında ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 744 ruhsatsız tabanca, 24 uzun namlulu tüfek, 74 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. 928 şüpheli şahıs gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

        YERLİKAYA: GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

        İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlar hakkında, "Aziz milletimiz bilmesini isterim ki: teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        DEVAM EDEN OPERASYONLAR

        Bakan Yerlikaya, devam eden operasyonlar hakkında şu bilgileri verdi:

        "Şu an Türkiye genelinde kırsal alanda 03 Ekim 2023 saat 08.30 itibariyle; terörle mücadele kapsamında, 8 orta çaplı, 458 küçük çaplı olmak üzere 466 operasyon yapılmaktadır. Bu operasyonlara; JÖH, J.Komando ve Güvenlik Korucusundan oluşan 960 tim ve toplam 13 bin 440 kahraman vatan evladı katılmaktadır. Operasyonlara katılan MİT, Emniyet ve Jandarmamızın her birini alınlarından öpüyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa