Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberi Konya'daki üniversiteli cinayetinde karar!

        Olay, 27 Mayıs Çarşamba günü saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2'nci sınıf öğrencisi yaşındaki 23 Mehmet Ali Demirel, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan ablası Gülsen Koç'un eşi Mehmet Koç'tan şiddet gördüğünü öğrendi.

        Zafer Samancı’nın haberine göre Demirel, bu durumu konuşmak için yanına arkadaşı Oğuzhan Üzel'i de alıp, eniştesinin ailesinin evine gitti.

        İddiaya göre konuşmak için dışarı çağırdığı eniştesinin babası Hüseyin Koç ile oğulları Adil Koç ve İsa Koç, Demirel'i demir çubuk ve sopalarla dövdü. Ağır yaralanan Demirel, sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Üniversiteli genç, 30 Mayıs Cumartesi günü hayatını kaybetti.

        Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Hüseyin Koç (72) ile oğulları İsa Koç (46), Adil Koç (48) haklarında açılan kasten öldürme davasında son kez Konya Adliyesi 1. Ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

        "DÜŞTÜ DÜŞTÜ ÖLDÜ"

        Son sözü sorulan sanıklardan Hüseyin Koç ‘Ben bir şey yapmadım olay günü geldi. Bana saldırdı. Oğlum araya girdi. Kaçmak için duvara çıktı. Düştü. Başını taşa çarptı. Bir daha çıktı. Tekrar düştü. Tekrar çıktı. Yine düştü. Her defasında başını yere çarptı. Yani düştüğü için öldü biz bir şey yapmadık’ dedi.

        "SAMİMİYDİK ONU ÇOK SEVERDİM"

        Diğer sanık İsa Koç ise "Ben Mehmet Aliyi çok severdim çok samimiydik. Asla onu öldürmek gibi bir kastımız olamaz. Bahçede babama saldırdığını gördüm. Babamı korumak amaçlı kolumu kaldırdım. Sonra diken tellerinin bulunulduğu duvara çıkıp düştü. Hem dikenli tellerden dolayı hem de düşmenin etkisi ile yaralandı. Defalarca o duvara çıkıp düştü engelleyemedik. Her düşmesinde de kafasını yere çarptı tahliyemi istiyorum" dedi.

        Diğer sanık Adil Koç ise olayla hiçbir ilgisinin olmadığını sesleri duyduğu için bahçeye indiğini belirterek "Ben Mehmet Aliyi bilmem yıllarca yurt dışında yaşadım. Olay günü babama saldırmış. Sesleri duydum aşağı indim. Mehmet Ali'nin duvara çıktığını ve düşüp kafasını yere vurduğunu gördüm" dedi.

        Sanıkların her biri beraat ve tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti sanıkların her birini kasten öldürme suçundan önce müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

        Ardından haksız tahrik indirimi ile cezaları 15 yıla düşen sanıklar iyi hal indirimi ile 12’şer yıl 6’şar ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Maktul yakını vekili Mücahit Tanrıkulu verilen cezanın çok az olduğunu belirterek ‘Sanıkların eylemleri ortadadır. Demir çubuklarla dövülerek öldürülen bir genç var. Kaldı ki duruşmalar boyunca olaydan üzüntü duyduklarını ya da pişman olduklarını söylemeyen sanıklara iyi hal indirimi uygulanmasına da anlam veremiyoruz. Karara itiraz edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa