Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler... Giresun'da kaybolan İkranur'dan acı haber!

        Giresun'un Bulancak ilçesinde 4 gündür aranan İkranur Tirsi'nin cansız bedeni dere yatağında bulundu. Acı haberi AKUT Giresun Temsilcisi Dr. Cengiz Cindemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

        DHA'nın haberine göre, Bulancak ilçesi İcili köyünde, cumartesi akşamı evinin yakınındaki bahçede otlayan büyükbaşlara bakmaya giden ve bir daha haber alınamayan İkranur Tirsi'nin (7) yapılan aramalar sonucu derede cansız bedenine ulaşıldı.

        AKUT Giresun Temsilcisi Dr. Cengiz Cindemir sosyal medya hesabında, "Maalesef kızımız derede öldü bulundu" paylaşımı ile olayı duyurdu.

        CANSIZ BEDENİ ADAKÖY DERESİ'NDE BULUNDU

        Arama çalışmalarında Jandarma Özel Harekat, AFAD, AKUT, UMKE, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine Samsun ve Trabzon’dan gelen AFAD ekipleri de katıldı. Toplamda 106 hektar alanda tarama yapıldı.

        İHA'nın haberine göre, İkranur Tirsi’yi arama çalışmaları bugün evine 4 km mesafedeki Adaköy Deresi kenarında yoğunlaşırken, küçük kızın cansız bedeni dere kenarında bulundu. Küçük kızın cansız bedeni otopsi için buradan alınarak Bulancak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        DEHŞETE DÜŞÜREN İDDİA

        İHA'da yer alan habere göre ise ilk bulgulara göre küçük İkranur'un öldürülerek dere yatağına atıldığı iddia edildi. Olayın nasıl gerçekleştiği ile ilgili bilgi verilmezken, Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemelerinin ardından minik kızın cansız bedeni ambulansla otopsi için Giresun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

        Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna ise yaptığı açıklamada, savcılığın soruşturmayı çok yönlü olarak yürüttüğüne dikkat çekti. Tuna, "O bölgede çok yönlü arama faaliyetleri 2 gündür devam ediyordu. Olayın tüm yönleriyle soruşturması savcılığımızca devam edecek." dedi.

        Tuna, gazetecilerin İkra Nur'un ölümüne ilişkin bulgularla ilgili sorusuna ise, "Şu saatte söyleyeceğimiz her şey soruşturmanın selametine sakınca getirebilir. Bu konularla ilgili şu an yorum yapmamız doğru değil." yanıtını verdi. Cansız bedenin bulunduğu noktayla ilgili soru üzerine Tuna, küçük kızın dere yatağında bulunduğunu anımsattı. Tuna, "Suyun içinde. Orada su derinliği çok fazla değil. Yüzeyle taban birbirine çok yakın." ifadesini kullandı.

        İLK TESPİTLERDE TRAVMATİK BİR BULGUYA RASTLANILMADI

        Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde 4 gündür sürdürülen aramalar sonucu evinin 7 kilometre uzağında Salman mevkisi Adaköy deresinde ölü bulunan İkranur Tirsi´nin cansız bedeni olay yeri incelemesinin ardından Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Ön otopside İkranur'un ölümünde ilk tespitlere göre travmatik bir bulguya rastlanılmadı. İkranur'un cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu´na gönderildi. Burada 2.5 saat süren detaylı otopsi işleminin ardından küçük kızın cenazesi yakınları tarafından alınarak, Bulancak ilçesi İcilli köyüne götürüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa