Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa LAN VAHŞETİ... Son dakika haberi: "Lan" dendi diye silahını çekip cinayet işledi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberine göre Adana'da, 20 Mayıs günü saat 12.30 sıralarında Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi´nde, sokakta yürüyen Tuncay Yalpu (37), arkadaşları Hüseyin Dur (22) ile Nuri Can Kutlar'ı (23) görünce yanlarına gitti.

        YUMRUKLAMAYA BAŞLADI

        DHA'da yer alan habere göre burada bir süre sohbet eden Yalpu ile Kutlar arasında para meselesi yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgaya Hüseyin Dur da karıştı. Hüseyin Dur, Yalpu´yu yumruklamaya başladı.

        Olayda hayatını kaybeden Tuncay Yalpu.
        Olayda hayatını kaybeden Tuncay Yalpu.

        TABANCAYLA KURŞUN YAĞDIRDI

        Darp edilen Yalpu, kaçmaya çalıştı. Hüseyin Dur, peşinden gittiği Yalpu´yu tabancayla bacaklarından ve kasığından vurup, motosikletle kaçtı.

        HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

        İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Yalpu, ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yalpu, 22 Mayıs gecesi yaşamını yitirdi.

        KİRALIK DAİREDE YAKALANDILAR

        Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Dur ile Kutlar'ı Sarıçam ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde kiraladıkları bir apartman dairesinde yakaladı. Şüphelilerden Nuri Can Kutlar, Yalpu´yu arkadaşı Dur´un yaraladığını öne sürdü.

        "ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ TANIRIM"

        Cinayet şüphelisi Hüseyin Dur ise Tuncay Yalpu´yu çocukluğundan beri mahalleden tanıdığını belirterek, "Olay günü Tuncay yanımıza geldi ve Nuri ile tartışmaya başladı. Araya girmeye çalışınca bana `Sen karışma lan´ dedi. Ben de düzgün konuşmasını söyledim ve tartışma büyüdü.

        "TUNCAY'I VURUP MOTOSİKLETLE KAÇTIM"

        Aramızda arbede çıktı ve birbirimize yumruk attık. Tuncay kaçmaya başlayınca peşinden koştum. Bir evin duvarından atladığı sırada önüne çıktım ve belimden çıkardığım tabancayla Tuncay´ı vurup, motosikletle kaçtım" diye konuştu.

        İKİ ZANLI DA TUTUKLANDI

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hüseyin Dur ile Nuri Can Kutlar, tutuklandı.

        Öldürülen Tuncay Yalpu'nun 4 yıl önce camları açık olan otomobillerden cüzdan ve cep telefonu çaldığı, bir süre cezaevinde kaldığı öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa