Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"İstanbul Sancaktepe'de dün düşen helikopterde şehit askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Halen sınırlarımız içinde ve dışında görev yapan askerlerimize başarılar diliyorum.

Türkiye'nin hem iç siyasette hem de bölgesi ve dünyada önemli gelişmeler yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin bekası için kritik bazı hususlar üzerinde durmak istiyorum.

AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

Akdeniz'de haklarımız meselesi Türkiye'nin hassasiyetle durduğu meselelerdendir. Bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin pervasız davranışları kendileri için tehdit kaynağı haline gelmiştir. Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz hale getirme gayretleri boştur. Hadlerini bildirmekte kararlıyız. Fırsatçılık kötüdür. Uluslararası ilişkilerde çok daha kötüdür. Akdeniz'de kimi ülkelerin kendi iç meselelerle uğraşmasını fırsat bilerek ekonomik ve siyasi üstünlük kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ekonomik çıkar için tüm kuralları zorlamaları riyakarlıktır. 4,5 milyon insanı ülkesinde barındıran bir Türkiye var, diğer tarafta botlarını şişleyerek Akdeniz'e gömenler var. Bunların hangisi insan haklarından yana? Bu oyunlara karnımız tok. Türkiye olarak ne doğu Akdeniz'de ne diğer bölgelerde kendi tezlerimizden taviz vermeyeceğiz.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ