Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Bursa'da orman yangını! Alevler gitgide büyüyor...

        Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyüyen yangın sürüyor.

        Alınan bilgiye göre, Bursa-Mudanya karayolu Çağrışan mevkisindeki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler ile helikopter, iş makineleri ve arazözler bölgeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Çevre illerden gelen destek ile birlikte yangına havadan 5 helikopterle müdahale ediliyor.

        Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bursa-Mudanya karayolunun sağ tarafında başlayan yangın, yolun sol tarafına da sıçradı.

        REKLAM

        Ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ederken, bazı villaların sakinleri yangına kendi imkanlarıyla kovalarla su taşıyarak müdahale etmeye çalışıyor.

        Çağrışan ve Bademli mahallelerinde bazı siteler tedbiren boşaltılırken, bazı villaların çatıları ve bahçeleri yangından zarar gördü.

        Bu arada, Bursa-Mudanya karayolunda yangının sürdüğü noktalara yakın olan vatandaşlar görevliler tarafından güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırılıyor.

        Öte yandan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerini bizzat koordine ediyor.

        RÜZGAR ALEVLERİ KÖRÜKLÜYOR

        Bursa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına bütün güçleriyle müdahale ettiklerini söyledi.

        Yangın söndürme çalışmalarına havadan 5 helikopter karadan da çok sayıda ekiple devam edildiğini belirten Küçük, şunları kaydetti:

        "Şu ana kadar çoktan kontrol edilirdi ancak maalesef poyraz var. Rüzgar olduğu için yangın başka yerlere sıçrıyor. Her türlü müdahaleyi yapıyoruz şu an. Bölgede Karayollarından, DSİ'den gelen ekipler var, 5 helikopter var. Çevre illerden gelenler var ama rüzgar böyle bir şey. Yerleşim yerleri için bazı yerlerde tedbir alıyoruz."

        KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

        Bu arada, yangın nedeniyle Bursa-Mudanya karayolu, Geçit mevkiinde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Araçların geçişine izin vermeyen polis ekipleri,yangının kontrol altına alınmasınının ardından yolun trafiğe açılacağını söyledi.

        YANGIN VİLLALARA SIÇRADI

        Mudanya'da Çağrışan ile Göynüklü mahallelerindeki orman yangını, rüzgarın etkisi ile yayıldı. Alevler, Bademli Mahallesi'ndeki bazı villalara sıçradı. Villaların çatılarının yandığı görüldü. Alevlere ekipler ve vatandaşlar müdahale ederken, diğer konutlarda oturanlar ise evlerini boşalttı.

        REKLAM

        YANGIN KASITLI ÇIKARILDI İDDİASI

        Habertürk yayınına katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 'Yangının şiddeti giderek artıyor. 100 hektarın üzerindeki bir alanda tahribat var. Yangının birden fazla noktada olması çok düşündürücü, bu işin peşini bırakmayacağız' dedi.

        Bursa Büyükşehir Belediye BaşkanıAlinur Aktaş ise yangında kasıt iddialarıyla ilgiliolarak yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini, konun imar rantı şeklinde öne çıkarılmasının doğru olmadığını ifade etti. Evlerin olduğu bölgeye şerit çekildiğini anlatan Aktaş, alevlerin tehdit oluşturmadığını açıkladı.

        YERLEŞİM YERLERİ BOŞALTILIYOR

        Bursa-Mudanyakarayolunun sağ tarafında başlayan yangın, yolun sol tarafına da sıçradı.Ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.Yangına müdahale için çevre illerden helikopter desteği de istendi.Bu arada, Bursa-Mudanyakarayolunda yangının sürdüğü noktalara yakın olan vatandaşlar görevliler tarafından güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırılıyor.

        YANGIN KONTROL ALTINDI

        Bursa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının öğle saatlerinde başladığını hatırlattı.

        Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını belirten Küçük, "Bu rüzgarda en küçük bir ateş, mangal ateşi, köylülerin yaktığı herhangi bir ateş büyüyebilir. O ihtimal var, değerlendiriyoruz." diye konuştu.

        Küçük, Çağrışan mevkisinde yangının kontrol altına alındığını, Bademli'deki yangının da birkaç saat içinde kontrol altına alınacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Yangına 6 helikopter, bir uçak, yüzlerce arazöz ile müdahale ediliyor. Neden bu kadar araçla müdahale ediyoruz? Çünkü rüzgar şiddetli, aniden başka bir yerde çıkıyor. Şu anda kontrol altına alındı diyebilirim. Birkaç saat içinde duruma hakim olmuş olacağız. En büyük yoğunluğumuzu evlerin bulunduğu alana verdik, bu yönde çalışıyoruz. Şu ana kadar kişilere ait can ve mal kaybı yok. Rüzgardan dolayı çalışmaları artırarak devam ettiriyoruz. Çevre illerden yardım ekipleri aldık. Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesinin bütün araçları burada. Karayollarının dozerleri, kepçeleri, DSİ'nin araçları burada. Sivil savunma birlikleri, yerleşim alanlarında halkın can güvenliğini temin, onlara nezaret etmek için buradalar. Güvenlik ekipleri, jandarma ve emniyet görevde. Çalışmalar devam ediyor."

        Vali Küçük, yangının aynı anda farklı noktalarda başladığı iddialarına da değinerek, "Bu, doğru değil. Rüzgar şiddetli olduğu için kozalak atma ve 50 metre ileriden yangın çıkma durumu var. Bu, tamamen rüzgarla ilgili bir hadise. Rüzgar taşıyor, 50 metre ileride yeniden başlıyor." dedi.

        İZNİK'TE DE ORMAN YANGIN ÇIKTI

        Bursa'da, Mudanya ilçesinin ardından İznik'te orman yangını çıktı. Bugün saat 13.00 sıralarında kırsal Elbeyli Mahallesi Hesfetli mevkisinden yükselen dumanları gören mahalle sakinleri, itfaiyeye haber verdi. ihbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürülüğü'ne bağlı ekipler sevk etdildi. Havadan helikopter, karadan ise arazözlerle müdahale edilen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

        İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği çalışmaları Elbeyli'ye gelerek yerinde takip etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa