Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Atık su depoları taştı, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu ulaşıma kapandı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) atık su arıtma tesisinde setlerin taşmasıyla Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda (TAG) atık su birikintileri yaşandı.

        Metrelerce uzunlukta alana yayılan ve belirli mevkilerde araç boyuna ulaşan atık su birikintisi sebebiyle TAG yolu çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        OSB'nin atık su arıtma tesislerinin pampa alanlarında henüz bilinmeyen nedenle sızıntı yaşandı. Atık sular otoyol üzerinde yüzlerce metre alanı kaplarken otoban trafiğe kapatıldı. Taşan atık suların belirli mevkilerde birikmesiyle metrelerce yükseklikte atık birikintileri oluştu. Atık su akıntıları sebebiyle otoyolda bazı kazalar yaşanırken can kaybının olmadığı öğrenildi.

        Fotoğraf: İHA
        Fotoğraf: İHA

        DHA'nın haberine göre; çift yönlü trafiğe kapatılan otobanın bazı noktalarında ise atık su birikintilerinin boyunun TIR'ları yarısına ulaştığı görüldü. Atık arasında mahsur kalan bir TIR'ın sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

        REKLAM
        Fotoğraf: İHA
        Fotoğraf: İHA

        TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

        Atık suların temizlenmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, OSB itfaiye ekipleri ve AFAD çalışma başlattı. İş makineleri ile otobanda çift yönlü olarak temizleme çalışması yürütüldü. Atık su birikintileri dolayısıyla trafik akışı dururken, otoyolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Trafik polisleri tıkanan trafiği açmak için alternatif güzergâhlar belirleyerek ulaşımı sağlamaya çalıştı.

        Fotoğraf: İHA
        Fotoğraf: İHA

        VALİ GÜL: ATIK SUYUN KİMYASAL RİSKİ YOK

        Gaziantep Valisi Davut Gül, atık suyun taşkın yaptığı alana gelerek incelemelerde bulundu. Vali Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, atık havuzunun taşması nedeniyle olayın meydana geldiğini söyledi. Vali Gül, atık su birikintisi sonucu yolda çok fazla çamur oluştuğunu ve atık suyun kimyasal risk taşımadığını söyledi.

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        "HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞIMIZ YOK"

        Sızıntının sebebinin araştırıldığını ve temizleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Gül, "Atık havuzunun taşması neticesinde otoyolda çok fazla çamur birikmiş durumda. Bu nedenle otoyolda bir TIR mahsur kalmıştı. TIR'ın şoförü, çok şükür sağ salim kurtarıldı. Arkadaşlarımız yolu açmak için çalışmalara devam ediyor. Yine bildiğimiz kadarıyla bir araç takla atmış, içerisindeki 4 kişi yaralı olarak hastaneye götürülmüş. Bunun dışında bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan ya da hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Çok büyük geçmiş olsun. Tüm kurumlar el birliğiyle bu süreci şu anda koordineli şekilde çözmeye, aşmaya çalışıyor. 1-2 saate olay tam anlamıyla açıklığa kavuşacak" dedi.

        Fotoğraf: İHA
        Fotoğraf: İHA

        ISIYA DUYARLI DRONELAR KULLANILIYOR

        Bölgedeki çalışmalar devam ederken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri otoyoldaki atık su birikintilerini altında kalan insan olma riskine karşı ısıya duyarlı dronelar ile kontrollerini sürdürüyor.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        "YÜZDE 80'İ TAHLİYE EDİLDİ"

        Atık sızıntısı faciasının yaşandığı TAG Otoyolu’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, yola sızan atığın yaklaşık yüzde 80’inin tahliye edildiğini belirterek, “3-4 saat içerisinde yolun normale döneceğini tahmin ediyoruz” dedi.

        Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) atık çamur havuzundaki sızıntı nedeniyle kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’ndaki çalışmalar sürüyor. Facianın yaşandığı bölgeye gelen Gaziantep Valisi Davut Gül, yaklaşık 10 saattir devam eden atık tahliye çalışmaları hakkında bilgi aldı. OSB Başkanı Cengiz Şimşek ve diğer yetkililerle görüşen Vali Gül, yoldaki çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

        Yaşanan olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını vurgulayan Gül, TAG Otoyolu’nun kapanan kısmının öğlenden sonra trafiğe açılmasını beklediklerini kaydetti.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        Atığın tahliye boyutunun tırdan belli olduğunu ifade eden Vali Davut Gül, “Dün yaklaşık olarak 2,5 metre hatta yer yer 3 metreye yakın bir atık çamuru vardı. Atığın yaklaşık yüzde 80’i tahliye edildi. Başta Organize Sanayi Bölgesi’nin kendi ekibi olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve buna benzer bütün kurumlar geceden beri koordineli şekilde çalışıyorlar. AFAD, Jandarma ve Emniyet ekipleri de kendi alanında çalışıyor. Tırın şoförü ilk etapta zaten kurtulmuştu. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Burada herhangi bir araç kalmadı. Çok daha ileride çamurdan dolayı bir araç kaza yapmıştı. 4 hafif yaralı vardı. Onun dışında çok şükür bir sıkıntı yok. 3-4 saat içerisinde yolun normale döneceğini tahmin ediyoruz. Yolun öğlenden sonra açılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

        *Haberin ilk görseli DHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa