Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sigarayı bıraktı, biriktirdiği paralarla dünyayı geziyor

        Ramiz Kaan Oktar'ın haberine göre evli ve 2 çocuk babası İbrahim Değerli tam bir motosiklet tutkunu. İnternet kafe işleten Değerli, 8 yıl önce sigarayı bırakma kararı aldı. Ardından da biriktirdiği sigara paralarıyla Türkiye'yi ve dünyayı gezmeye başladı. Şimdiye kadar 100 bin kilometre yol yapan Değerli son olarak Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü'nden arkadaşı olan Emre Kadınoğlu'na sigarayı bıraktırdı. Kadınoğlu da 6 ayda 2 bin liraya yakın para biriktirdi. İkili son geziye birlikte çıktı. 25 günde Gürcistan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ile Özbekistan'ı gezen ve 15 bin kilometre yol yapan iki arkadaş biriktirdikleri anılarla Sakarya'ya döndü.

        REKLAM

        MOTORU BOZULDU, UÇAKLA DÖNDÜ

        Yolculukları sırasında bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten İbrahim Değerli, "Arkadaşımın motoru arıza yaptı. Arızayı giderip farklı bir ülkeye geçtiğimizde motor yine arıza yapınca arkadaşım uçakla geri dönmek zorunda kaldı. Yolun bir kısmını tek başıma geri döndüm ama yine de güzel bir yolculuktu" dedi.

        KÖPEK SALDIRISI

        Kırgızistan'da sınır muhafızlarının kendisini durdurduğu sırada köpek saldırısına uğradığını anlatan İbrahim Değerli, "Köpekler hem sağdan hem soldan bana saldırdı. Hatta biri botumu deldi ve beni devirdi. Eğer korumalı bir bot giymiyor olsaydım belki de ayağımı parçalayacaktı" diye konuştu.

        "1 KİŞİYE BİLE SİGARA BIRAKTIRABİLMEK GÜZEL"

        Değerli Rize'nin Çayeli ilçesindekahvaltı yaptıkları bir kafenin sahibiyle ilgili ilginç anısını ise şöyle anlattı:

        "Motorları görünce kafe sahibi bir motosikletçinin haberi üzerine sigarayı bıraktığını anlattı. Benimle ilgili haberi internetten gösterince doğru olduğunu söyledi. Benimle ilgili haberi görüp sigarayı bırakmış hatta kısa sürede 700 TL kadar para biriktirmiş. Bunu görmek benim için çok güzel bir şeydi. 1 kişiye bile sigarayı bıraktırabilmek güzel."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa