Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık kan bağışı Erciş Van Türk Kızılayı yardım alanlar yardım ediyor kampanyası

        Türk Kızılayı ''yardım alanlar yardım ediyor" sloganı kapsamında Erciş'te kan bağışı kampanyası başlatıyor. Elde edilecek kan üniteleri, Erciş ve Van başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında kan bekleyen hastalara ulaştırılacak.

        Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleşen depremlerle sarsılan, depremin yaralarını sarmak için başta Türk Kızılayı olmak üzere Türkiye;nin dört bir tarafından yardım alan Erciş halkı, bu defa başkalarının yaralarını sarmak için harekete geçti.

        ''Yardım alanlar yardım ediyor'' sloganı ile düzenlenen kampanya ile Ercişlilerin kan bağışı yapacakları ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        ''Depremden en çok etkilenen Erciş'te hayatın normale dönmesi, insanların günlük yaşamlarına devam edebilmesi için büyük bir özveriyle çalışan Türk Kızılayı, kan bağışı kampanyalarına yeniden başlıyor. Depremin hemen sonrasında yardımları almaya başlayan, Türkiye'nin dört bir tarafında düzenlenen kan bağışları sayesinde ise depremde yaralanan yakınlarının tedavi olduğunu gören Ercişliler, bu defa kendileri kan bağışı yapmak için talepte bulundu. Yapılan yardımlarla yaraları sarılan Ercişlilerin kan bağışı yapma talebini değerlendiren Türk Kızılayı, depremzedelerin yaşamlarını sürdürdüğü Umut Konteyner Kenti'nde gerçekleştirilecek bir kan bağışı kampanyası organize etti.

        Türk Kızılayı Van Kan Bağışı Merkezi tarafından düzenlenecek olan kampanya ile elde edilecek kan üniteleri, Erciş ve Van başta olmak üzere, Türkiye'nin dört bir tarafında kan bekleyen hastalara ulaştırılacak.

        Yaşanan depremlerle birlikte kan bağışının hayat kurtarmadaki önemini daha iyi kavrayan Ercişlilerin, kan bağışı kampanyasına ilgi göstermesi bekleniyor.''

        Kan bağışları, 13 Mart Salı günü saat 09.00'da Kışla Mahallesi Umut Konteyner Kent Yerleşkesi Etüt Merkezi'nde yapılacak.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa