Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Migren rahatsızlığının toplumda sık görüldüğünü ifade eden uzmanlar, bu ağrılardan kurtulmanın ise botoks tedavisiyle mümkün olduğunu söyledi.

MİGREN KADINLARIN YÜZDE 15'İ ERKEKLERİN İSE YÜZDE 6'SINDA GÖRÜLÜYOR

Migren toplumumuzda kadınların yüzde 15'inde erkeklerin ise yüzde 6'sında görülebilen bir baş ağrısı olduğunu ifade eden uzmanlar, tanısının ise hastanın baş ağrısı yakınmasının özelliklerine göre konduğunu söyledi.

Baş ağrısının genelde tek taraflı damar atar gibi göze vuran boyna yayılan şiddetli günlük işlerini aksatan bir ağrı çeşidi olduğunu belirten VM Medical Park Bursa Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ertuğrul Uzar, "Bulantı kusma, ışıktan, sesten ve kokudan rahatsız olma eşlik edebilir. Epizodik migren ataklar halinde olan ayda bir iki kez olan baş ağrısıdır. Kronik migren ise toplumda yüzde 1 ile 2 sıklıkta görülen ve kişiyi sosyal, ekonomik ve ailevi olarak oldukça etkileyen bir durumdur. 3 aydan uzun bir süre ayda 15 gün veya daha fazla baş ağrısı ise kronik migren hastası olarak düşünülür. Kronik migren hastalarının çoğu doğru tanı alamazlar, tedavileri yetersiz kalır veya sık yaşanan ağrı ataklar sebebiyle aşırı ilaç kullanımına giderler. Hemen her gün ilaç alan hastalar adeta ağrı kesici bağımlısı gibi olurlar" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ