Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, akıllı olmayan ilaç kullanımında, sağlık mesleği mensupları ve altyapı olanaklarının yetersizliklerine ilaveten, halkın bilgi eksikliğinden kaynaklanan olumsuz tutum ve davranışların da önemli payının bulunduğunu bildirdi. İlhan, kurum olarak "Akılcı İlaç Kullanımı Projesini" gerçekleştirme ihtiyacı duyduklarını söyledi.

Yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımının dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de önemli sağlık ve ekonomik sorunlara neden olduğunu belirten İlhan, bu olumsuz durumun, sağlık ve sosyal güvenlik kurumlarının sundukları hizmetlerin kalitesini ve sürdürülebilirliğini de önemli ölçüde tehdit ettiğine işaret etti.

SGK Başkanı İlhan, akılcı olmayan ilaç kullanımı sorunlarının başlıca nedenlerine dikkati çekerek, "Sağlık mesleği mensuplarının ve altyapı olanaklarının yetersizliklerine ilaveten bilhassa halkın bilgi eksikliğinden kaynaklanan olumsuz tutum ve davranışların önemli ölçüde payının olduğu görülmektedir" ifadesini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ