Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Fatih Altaylı'ya önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde geldiği noktayı anlattı.

Günde 3 bin kişinin testini yapacaklarını söyleyen Bakan Koca, Türkiye'nin Çin'den satın aldığı testlerle, Amerika'ya satılan testlerin aynı olmadığını belirtti. Koca ayrıca 3 ayrı viral ilacın hastaların tedavisinde kullanılacağını belirtti.

Read more!

İşte Altaylı'nın Bakan Koca'yla yaptığı görüşmeden aktardıkları:

Programdan çok kısa süre önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile uzun bir görüşmem oldu. Hemen onunla ilgili birkaç şey aktarmak istiyorum. Bazı yanlış bilgiler dolaşıyordu ortalıkta. Biliyorsunuz Türkiye, Çin'den bir grup test aldı. Bu testleri niye alıyorsunuz diye eleştiri konusu olmuştu. Türkiye kendi testlerini Amerika'ya sattı denildi. Bu çok doğru değil. Ben biliyordum ama sayın Bakan arayıp anlatınca daha detayına hakim olduk. Türkiye'nin elinde yeterince test var. Çin'den alınan testlerin, Türkiye'nin elinde bulunduğu testlerle alakası yok. Sattığımız testlerin aynısından almadık Çin'den. Sattığımız testler PCR testleri. Bunları Türkiye kendi üretiyor. Pek çok üretiyor. 5 firmamız üretiyor. Aylık 2 milyona yaklaşan üretim kapasitemiz var. Bunu sayın Bakan da teyit etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ