Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin halkın sorularını yanıtladı: Kritik açıklamalar!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl canlı yayında gerçekleşen ancak geçen yıl salgın sebebiyle ertelenen “Vladimir Putin ile Direkt Hat” programında halktan gelen soruları yanıtladı.

        Rusya Devlet Başkanı Putin, geçtiğimiz hafta Karadeniz’de Rusya ve İngiltere arasında yaşanan gerilime ilişkin soruyu yanıtladı.

        "İNGİLTERE BİZİ TARTMAK İSTEDİ"

        Putin, İngiliz HMS Defender savaş gemisinin Kırım yakınlarında kendi karasularına girmesini "Rus güçlerini yakından ve detaylı şekilde görmek istediler. Bizim buna ne tepki vereceğimizi tartmak istediler. Elbette provokasyon içeren bir davranış. Bunu neden yaptılar ve ellerine ne geçti? Bu sadece İngilizlerin işi değil, olayda ABD'nin de parmağı olduğunu düşünüyorum" dedi.

        Rusya’nın Ukrayna’ya yakın kendi sınırları içerisinde gerçekleştirdiği askeri tatbikat nedeniyle Batı’da "büyük yaygara koparıldığını" söyleyen Putin, bu hususta kimseyi rahatsız etmemek için "sessizce" tatbikatın sonlandırılması talimatı verdiğini anımsattı. Putin, "Buna olumlu tepki verecekleri, tepkinizi anladık diyecekleri yere sınırlarımıza dayandılar, sınırlarımızı ihlal ettiler." dedi.

        REKLAM

        "UKRAYNA'YI DÜŞMAN OLARAK GÖRMÜYORUM"

        Ukrayna’nın dost olmayan ülkeler listesine alınıp alınmayacağı sorusunu cevaplayan Putin, "Ukrayna halkını düşman olarak görmüyorum. Ukrayna halkı ile biz biriz ama mevcut Ukrayna yönetimi Rusya'ya dost değil." dedi.

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşebileceğini söyleyen Putin, "Ama ne konuşacağımızı bilmek lazım. Zelenskiy, Ukrayna’yı dış yönetimin kontrolüne verdi. Ukrayna ile ilgili kilit hayati konular Kiev’de değil, Washington’da kararlaştırılıyor. Kısmen Berlin ve Paris’te. Ne hakkında konuşacağız ki?" ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Putin, koronavirüse karşı Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V aşısını yaptırdığını doğruladı.

        Putin zamanı geldiğinde yeni Rusya Devlet Başkanı’nın kim olacağını açıklayacağını sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa