Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Rusya'dan ABD'ye flaş çağrı: Savaşı başlatın!

        Rusya Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, ABD’den teröristler ile flört etmeyi bırakıp onlara karşı gerçek bir savaş başlatmasını beklediklerini belirtti.

        Yayınlanan bildirgede, Moskova'nın terörle mücadele konusunda Washington ile işbirliğini derinleştirmeye hazır olduğu vurgulandı.

        Açıklamada ayrıca ABD’nin aşırı grup yanlıları ile bağlantısının çok önceden kesilmesi gerektiği ve bu bağın koparılamaması sebebi ile birçok terörist girişimin önüne geçilemediği belirtildi.

        ABD, TERÖRİZM 2017 ÜLKELER RAPORUNU AÇIKLADI

        ABDDışişleri Bakanlığı tarafından yayımlananTerörizm 2017 Ülkeler Raporu'nun Türkiye bölümünde FetullahçıTerörÖrgütünden (FETÖ) bahsedilirken, geçen yıl raporda yer alanterörörgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile ilgili bölümü rapordan çıkarıldı.

        ABDDışişleri Bakanlığı, her yıl açıkladığıterörizm ülkeler raporunun 2017 yılına ait versiyonunu yayımladı.

        Raporun Türkiye bölümünde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da "Türkiye'nin FETÖ'yüterörörgütü olarak tanımladığı" belirtilerken, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için "din adamı" ifadesi kullanıldı.

        "Türkiye'ninterörle mücadele çabalarının FETÖ'ye yönelik soruşturma nedeniyle etkilendiği" iddia edilen raporda, FETÖ soruşturmaları dolayısıyla yapılan bazı operasyonlar üstü kapalı olarak eleştirildi.

        YPG İLE İLGİLİ İBARELER ÇIKARILDI

        Türkiye’nin içeride PKK, dışarıda da DEAŞ ile mücadele ettiği vurgulanan raporda, geçen yıl "Türkiye'nin YPG'yi PKK'nın uzantısı olarak gördüğü" şeklindeki ibarelerin bu yılki metinden çıkarılması dikkati çekti.

        Raporda, Türkiye'nin 2017 yılında DEAŞ'a karşı düzenlediği ve 3 bin 60 DEAŞ militanını öldürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı, koalisyona olan katkısı ve hava sahasını açmak suretiyle özellikle DEAŞ'e büyük darbe vurulmasıyla uluslararasıterörle mücadelede aktif bir rol aldığına vurgu yapıldı.

        Türkiye'nin, DEAŞ'e katılmak için ülkeye giriş yapmak isteyen 145 ülkeden toplam 53 bin 781 kişiye ülkeye giriş yasağı getirdiği veterörgruplarıyla iltisaklı olduğu tespit edilen 5 bin 446 kişiyi sınır dışı ettiği aktarıldı.

        TERÖRÜ DESTEKLEYEN ÜLKELER BÖLÜMÜ

        Raporun "Terörizmin Devlet Sponsorları" bölümünde İran, Sudan, Suriye ve Kuzey Kore'nin "terörsponsoru" kategorisinde yer aldı. Raporda, Kuzey Kore'nin nükleer silahlarla bölgeyi ve komşularını tehdit etmesinin yanı sıra başka ülke sınırlarında suikastlar düzenlettiği ileri sürüldü.

        Raporda İran için ise "1984'ten beriterördestekçi ülke olarak belirlenmiş olan İran, Lübnanlı Hizbullah ve Gazze'dekiterörgruplarının yanı sıra, Suriye ve Irak'taki çeşitli grupları destekleyerek 2017'de deterörbağlantılı aktivitelerine devam ediyor." değerlendirilmesinde bulunuldu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa