Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İngiliz kökenli Oscar Newson-Smith, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde gönüllü olarak yardım çalışmalarına katıldı. Gördüklerini aylar geçmesine rağmen unutamayan Oscar, Hatay’ın yeniden inşasına yönelik farkındalık oluşturmak için Londra'dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Read more!

Oscar, Londra'dan Ankara’ya yürüme sürecine ve “Hatay’ın yeniden inşası için farkındalık oluşturma” etkinliğine ilişkin Habertürk’e açıklamalarda bulundu.

“BİR ŞEYLER YAPMAM GEREKİYOR DEDİM”

Oscar, “Türk halkını hayal kırıklığına uğratan şey benim sektörümdü. Ben de 19 Şubat 2023'te oraya uçtum ve ilaç hijyen ürünleri yiyecek, su, çadır dağıtmak için gönüllü oldum. Bir şeyler yapmam gerekiyor dedim. Samandağ'ın yeniden inşası ve geliştirilmesiyle ilgilenen Racso projesi adı verilen bir sosyal girişim kurmak için ilk birkaç adımı attım. 1 ayda 9 bin pound topladık. Yürüyüşe 17 Temmuz'da sabah saat tam 4.17'de Londra’daki Parlamento Binası'ndan başladım. Belçika'ya girmek üzereyim. Tüm yolculuk, bazı şeyleri hesaba katarsak 4200 km'lik bir mesafeye sahip, bu 100 maraton demek. Planım tam 12 ülkeden geçmek.” diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ