Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Muhsin Ertuğrul'un eşi Handan Ertuğrul hayatını kaybetti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Devlet Tiyatroları'nın ilk genel müdürü Muhsin Ertuğrul'un (1892 - 1979) eşi Handan Ertuğrul, 94 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ertuğrul, 2 Nisan Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanlığın'ın himayelerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2010'da katıldığı Beyoğlu Belediyesi Yenişehir Semt Konağı'nın açılış töreninde konağın yapımına katkı sağlayan Handan Ertuğrul'a plaket verip elini öpmüştü.

        REKLAM

        HANDAN ERTUĞRUL

        1927'de İstanbul Fatih'te doğan sanatçı, ortaokula giderken Ankara Radyosu'nun tiyatro kolunda çalıştı., 1942'de Ankara Devlet Konservatuvarı'na girerek tiyatro ve opera bölümünü 1948'de bitirdi. 1949'da Devlet Tiyatroları'nda stajyer olarak göreve başladı. 1950'de sanatçı kadrosu alan Ertuğrul, 1992'de yaş haddinden emekli oldu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, 2010'da yenilenen Muhsin Ertuğul Sahnesi'nin açılışında Handan Ertuğrul ile sohbet etmişti.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaptığı açıklamada "Kıymetli sanatçımız Handan Ertuğrul'un vefatını üzüntüyle öğrendik. Türk tiyatrosunun kurucu isimlerinden Muhsin Ertuğrul'un da eşi olan opera, tiyatro ve sinema sanatçısı Handan Entuğrul'a Allah'tan rahmet yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa