Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Üç farklı kıtada görev yapan, FIFA'nın Teknik Çalışma Grubu üyesi olan ve mart ayının başında TFF'de "Milli Takım Uluslararası Teknik Danışmanı" olarak göreve başlayan Muhsin Ertuğral, Türk futbolunun röntgenini çekti. Türk futbolunu, dünya ve Avrupa ile karşılaştırmalı analizler yaparak değerlendiren Ertuğral, şu açıklamalarda bulundu:

Geçtiğimiz mart ayı başında Türkiye Futbol Federasyonu'nda Milli Takım Uluslararası Teknik Danışmanı olarak göreve başladınız. Göreviniz kapsamı nedir?

"Görevimin oldukça kapsamlı olduğunu söyleyebilirim. Dünya futbolundaki güncel trendler ve gelişmeler, Avrupa'nın önde gelen liglerindeki planlamalar, yapılanmalar ve gelişim projeleri gibi alanları inceliyorum. Son dönemde geçtiğimiz ay Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilan edilen yabancı oyuncu kuralının olumlu ve olumsuz noktalarına ilişkin detaylı bir sunum hazırladım. Dünya futbolunun demografik yapısına ve son Dünya Kupası'ndaki trendlere ilişkin de raporlar oluşturdum. Önümüzdeki EURO 2020 turnuvasına hazırlanırken bu trend, model ve verilerden faydalanacağız. Ayrıca gelişime dönük çalışmalara da ışık tutacaklar. Üzerinde önemle durduğumuz noktalardan biri de Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki gelişim uygulamalarındaki farklılıklar."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ