Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı.

        Merkez Artuklu ilçesindeki bir alışveriş merkezinde bulunan ABD menşeli bir kahve zincirinin şubesi önünde toplanan Mardin ve Kızıltepe sivil toplum kuruluşları platformları temsilcileri, ellerinde Filistin bayrakları ile dövizler taşıdı.

        Grup adına açıklama yapan Kasım Ergün, İsrail'in 7 aydır Gazze'de açıkça katliam yaptığını ve savaş suçu işlediğini söyledi.

        Bugüne kadar çoğunluğu çocuk ve kadın 35 binden fazla insanın hayatını kaybettiği belirten Ergün, "Bütün halkımızla beraber siyonist İsrail ve işbirlikçi, destekçi yandaş firmaların ürettiği ürünleri, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, esnafımız ve öğrencilerimiz hep birlikte ve kararlı bir şekilde boykota devam edelim. Hangi ülkenin ve hangi sermayedarın olursa olsun, siyonist işgalci İsrail'i destekleyen tüm firmalar ve ürünleri protesto etmek ve satın almamak bizim insani, İslami ve vicdani sorumluluğumuzdur." ifadelerini kullandı.

        Daha sonra Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

        Gruptakiler, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa