Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığı teşhisi konulan 1,5 yaşındaki İrem Nur Çatko'nun tedavisi için gerekli olan 1 milyon 820 bin dolar toplandı.

        Kampanyanın başarıyla tamamlanması dolayısıyla Leyla - Ümit Çatko çifti, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ı ziyaret ederek sevinçlerini paylaştı.

        Ziyarette tüm hayırseverlere teşekkür eden Leyla Çatko, İrem Nur'a 55 günlükken SMA Tip 1 tanısı konulduğunu, Nisan 2021'de Manisa Valiliği izniyle kampanya başlattıklarını, 19 ayda neticeye ulaştıklarını belirtti.

        Çatko, "Çok zorlu bir süreç yaşadık. Sağ olsunlar belediye başkanımız ve ekibiyle Turgutlu halkı bize destek çıkıp kampanyamızı duyurdu. Hiç toplanmayacak denilen, imkansız gözüyle bakılan para 1 milyon 820 bin dolar, toplandı." dedi.

        İrem Nur'un İstanbul'daki bir hastanede sağlık kontrollerinin yapılacağını, sonrasında ise Dubai'de 3 aylık bir tedavi sürecinin yaşanacağını dile getiren Çatko, herkesin dualarını beklediklerini kaydetti.

        Belediye Başkanı Akın da son dönemde kendisini en mutlu eden haberlerden birini aldığını belirterek, "Verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması hepimizi çok mutlu etti. Turgutlu ve Türk halkının ne kadar yardımsever olduğunu bir kez daha gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa