Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Manchester United borsada büyük çöküş yaşadı, hisseler taban yaptı - Son Dakika Spor Haberleri - Futbol Haberleri

        İngiliz devi Manchester United saha dışında da kötü günler geçiriyor... Mason Greenwood ve Antony skandallarının ardından Glazer Ailesinin kulübü satış kararını durdurmasıyla birlikte kulübün borsadaki hisseleri çöküşe geçti! Glazer Ailesi kulübü satmak için hazırlıklar yaparken, bu karardan bir anda vazgeçmeleri üzerine yaşandığı belirtildi.

        Daily Mail'ın haberine göre Glazier Ailesi, kulübü satmak için belirlemiş oldukları rakama yakın hiçbir teklif almamaları sonrası kulübü satmaktan vazgeçti.

        Joel ve Avram Glazer kardeşler, kulüp için 10 milyar sterlin beklemelerine rağmen bu rakama yaklaşan bir teklif olmadı. Katarlı Şeyh Jassim'in yanı sıra İngiliz milyarder Jim Ratcliffe'in bu meblağa yaklaşan bir teklif sunmadığı belirtildi.

        REKLAM

        Gazete, kulübün sahipleriyle uzun süredir yakın bağları olan bir kaynağın, Glazer ailesinin daha fazla teklif veren kişinin çıkmasını umdukları için gelecek yıl takımı satmayı düşündüklerini aktardı.

        İngiliz ekibi, futbolcular Mason Greenwood ve Antony'nin saha dışındaki skandallarla birlikte bu kararın da etkisiyle 5 Eylül'de tarihi bir çöküş yaşadı. Kulübün borsada işlem gören hisseleri adeta çakıldı ve kulüp değerinde büyük bir azalma meydana geldi.

        PİYASA DEĞERİ 700 MİLYON DOLAR AZALDI

        TARAFTARLARDAN, KULÜP SAHİPLERİNE PROTESTO

        Glazer ailesi, Manchester United'ı 2005 yılında 790 milyon dolara satın almıştı ancak aile, geçtiğimiz aylarda sert protestolar ile karşılaştı. Taraftarlar, ailenin kulübe borç yüklemekle ve yeterince yatırım yapmamakla suçlayan bazı taraftarlar Old Trafford'da eylem yaptı.

        Kulüp aynı zamanda Glazers yönetiminde transferlere de yaklaşık 1,36 milyar euro harcadı ancak sportif açıdan beklentileri karşılayamadı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Uğur Sarıkaya
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa