Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Malatya'da Atatürk'e ve Cumhuriyet'e hakaret ettiği iddiasıyla öğretmen hakkında soruşturma

        Malatya'da bir öğretmenin sosyal medya üzerinden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet'e hakaret ettiği iddiasıyla ilgili inceleme başlatıldı.

        AA'nın haberine göre, Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bir ilkokulda öğretmenlik yapan kişinin Atatürk ve Cumhuriyet'e sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunarak hakaret ettiği iddiasıyla ilgili şikayetin kendilerine ulaştığını bildirdi.

        Tatlı, şikayet üzerine hemen inceleme başlatıldığını belirterek, "Konuyla ilgili iki müfettişimiz görevlendirilmiş ve başlatılan inceleme sürdürülmektedir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız." ifadelerini kullandı.

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        Malatya'da bir öğretmenin sosyal medya üzerinden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet'e hakaret ettiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın gündeme getirdiği “Bir öğretmenin sosyal medya hesabından Atatürk ve bazı kurumlar ile ilgili hakaret içerikli paylaşımları” yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklama şu şekilde:

        “6 Ekim’de basında yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından basın toplantısı ile dile getirilen Malatya ilinde görevli bir öğretmenin sosyal medya hesabından “Atatürk ve bazı kurumlar ile ilgili” yaptığı hakaret içerikli paylaşım haberlerine konu iddialara ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca re‘sen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında, görevli adli kolluk vasıtasıyla iddialara ilişkin bilgi/belge ve deliller toplanmaktadır. Bununla birlikte suça konu olaya dair basın toplantısı yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba‘dan bilgi/belge talebinde bulunulmuş olup, söz konusu bilgi/belgelerin en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunulacağı kendileri tarafından bildirilmiş, konu ve eylemlere ilişkin soruşturma titizlik ve ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığımızca sürdürülmektedir."

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,Malatya'da bir ilkokul öğretmeninin sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk, cumhuriyet ve CHP'ye hakaret ettiğini öne sürerek, "Bunun hesabını soracağız. Bir hafta içerisinde işlem yapılmazsa, il örgütümüz o okulun önüne gidip eylem yapacak. Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklar. Bu adamın ne olduğunu çıkarmak bizim görevimiz" demişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa