Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Hollanda, Almanya ve İtalya olmak üzere birçok AB ülkesinde iktidar ortağı veya ikinci en güçlü parti konumunda olan aşırı sağ, Fransa'da Le Pen liderliğinde yükselmeye devam ediyor.

Göçmenlik, Avrupa Birliği, çok kültürlü toplum yapılarına karşı olan ve milliyetçi değerleri öne koyan ideolojinin Avrupa siyasetindeki konumunu her geçen gün artırması, Fransa'nın AB yanlısı ve merkezci iddiasındaki lideri Macron'un politikalarında keskin bir dönüş yapmasına sebep oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, basın toplantısı düzenleyerek okullarda üniforma testinden ebeveyn izninin yeniden düzenlenmesine kadar geniş bir yelpazede reform vaadinde bulundu.

İcraatlarını, ezeli rakibi Marine Le Pen'in başını çektiği aşırı sağın yükselişini engelleme mücadelesi bağlamında ele alan Macron, hükümetin işsizlik, bozulan kamu hizmetleri ve yasadışı göç gibi seçmenleri aşırı sağa yönelttiği belirtilen sorunları ele almak için çalışması gerektiğini ifade etti.

Fransa'nın gelmiş geçmiş en genç başbakanını atadıktan bir hafta sonra, parlamentoda mutlak çoğunluğa sahip olmaması nedeniyle manevra alanı kısıtlanan Macron, Fransızları ülkeyi daha güçlü kılmak için birlik olmaya çağırdı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ