Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

"Küresel Vicdan Çağrısı" bildirisinin devamı niteliğindeki Gazze'deki soykırımın durdurulmasına yönelik düzenlenen "Gazze Soykırımına Karşı Acil Küresel Vicdan Konferansı" Londra'da gerçekleşti.

Read more!

25 ülkeden fazla katılımcının olduğu konferans, Gazze Şeridi'ndeki soykırım felaketine ve Uluslararası Adalet Divanı'nın son geçici kararına yanıt olarak düzenlendi. Konferans, Gelecek Partisi lideri eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve Londra Queen Mary Üniversitesi/Princeton Üniversitesi Emeritus Uluslararası Hukuk Profesörü Richard Falk tarafından düzenlendi.

kların yayılması karşısında geniş bir insani yardım uygulanmalı, UNWRA ve Filistin sivil toplumuna sağlanan finansmanın derhal yeniden sağlanmalı.

Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD ve Fransa, UNRWA'ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı. Konferansın ardından bu konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada "UNWRA'ya sağlanan fonları askıya alma eylemini en güçlü ifadelerle kınıyoruz" denildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ