Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları, bazı gıdaların özellikle meme kanserinin büyüme ve yayılma hızını artırdığını savundu.

Nature Dergisi’nde yayınlanan araştırmaya göre, kuşkonmaz, beyaz et ve deniz ürünlerinde bulunan ve bir tür amino asit olan asparajin, kanserin yayılma hızını artırıyor.

Gazete Habertürk'ten İrem Koca'nın haberine göre; bir protein yapı taşı olan asparajin, adını aslında kuşkonmazdan (asparagus) alıyor.

Fareler üzerinde yapılan deneylerde asparajin olmadan meme kanseri hücrelerinin büyümediği de tespit edildi. Bilim insanlarına göre, tümör metastaz sonucu yayılmasıyla ölümcül hale geliyor. Kanserli hücre önce tümörden ayrılıyor ardından başka bir yere sıçrıyor. İşte bu süreçte asparajini kullanıyor. Cambridge Profesörü Prof. Greg Hannon, “Bazı kanser türlerinin belligıdalara bağımlı olduğuna yönelik kanıtların arttığını görüyoruz. Gelecekte hastaların diyetlerini buna göre ayarlayabilir veya ilaçlar kullanarak kanser hücrelerinin bu besinlere erişimini kısıtlayabiliriz” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ