KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

İyi Parti

İyi Parti, eski İçişleri Bakanı ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Meral Akşener önderliğinde 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan siyasi partidir.

Milliyetçi Hareket Partisi'ni ve Devlet Bahçeli'yi 2017 Türkiye anayasa referandumu nedeniyle eleştiren bir grup MHP'li milletvekili, partiyi olağanüstü kongreye götürmek için delege imzaları toplamaya başladı. Ancak hukuki nedenlerden dolayı gerçekleşmeyen olağanüstü kongrenin ardından Disiplin Kurulu tarafından alınan kararla birlikte Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ gibi isimler partiden ihraç edildi.

Partiden ihraç edilen isimlerden olan Meral Akşener, kurucu üye olarak yeni parti kurmak için harekete geçti. Meral Akşener, Koray Aydın, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok gibi Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen 4 milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden İzmir milletvekili Aytun Çıray ve 200 kişilik kurucu üye ile "İyi Parti" adı altında parti kuruldu.

İyi Parti'nin kurucu üye listesinde bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi, Refah Partisi, Anavatan Partisi, Demokratik Sol Partisi ve Doğru Yol Partisi'nde görev yapmış kişiler bulunmaktadır. İyi Parti adıyla kurulan partinin isminin Kayı boyu bayrağında yer alan sembolden esinlenildiği iddia edilmiştir. Aynı zamanda parti logosu mavi zemin üzerinde 8 ışıklı güneştir. Logodaki güneşin 8 ışığı ise Selçuklu Yıldızı'ndaki 8 köşe ile ilişkilendirilmiştir.

İ̇yi Parti Haberleri

  • İYİ Partili vekil istifa etti

    Gündem, 24 Temmuz 2024

    İYİ Partili vekil istifa etti

    İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı

  • Dervişoğlu'ndan Lozan mesajı

    Gündem, 24 Temmuz 2024

    Dervişoğlu'ndan Lozan mesajı

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, Lozan Antlaşması'nın 101. yıl dönümünde, "Anlaşma kesintisiz on bir yıl boyunca yorgun düşmüş bu büyük milletin günyüzü gördüğü ve uzun on yıllardan sonra hem cephede hem de masada destan yazdığı, büyük zaferini taçlandırdığı anlaşmadır" dedi.

  • İYİ Parti'den bir vekil daha istifa etti!

    Gündem, 23 Temmuz 2024

    İYİ Parti'den bir vekil daha istifa etti!

    İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bu istifayla, İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 33'e düştü

    İYİ Parti'de bir istifa daha

    Gündem, 22 Temmuz 2024

    İYİ Parti'de bir istifa daha

    İYİ Parti 27. Dönem Isparta Milletvekili Aylin Cesur, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Cesur, istifa kararına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

    Dervişoğlu'ndan Koray Aydın açıklaması

    Gündem, 26 Haziran 2024

    Dervişoğlu'ndan Koray Aydın açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Yurt dışı çıkış harcının artırılacak olmasına tepki gösteren Dervişoğlu, "Yurt dışına çıkış harcını, neredeyse yurt dışına gidiş-geliş uçak biletine eş değer hale getiren bu düzenleme ile elde edileceği varsayılan 12,5 milyar TL nerede kullanılacak?" diye sordu. Toplantının ardından basın mensuplarının İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın istifa edeceği iddiaları soruldu. Dervişoğlu, "Bize intikal eden bir şey yok. Eğer bir şey olursa paylaşırız" yanıtını verdi.

  • İYİ Parti'de istifa

    Gündem, 14 Haziran 2024

    İYİ Parti'de istifa

    İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, partisinden istifa ettiğini duyurdu. İzsiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek, "Genel seçim süreci, genel seçim sonrasında yapılan kongre, yerel seçim süreci ve sonrasındaki yapılanmanın partiyi varoluş amacından kopardığını, sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim." ifadelerine yer verdi.

  • Dervişoğlu, Aksakal ile görüştü

    Gündem, 06 Haziran 2024

    Dervişoğlu, Aksakal ile görüştü

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile bir araya geldi.

  • Dervişoğlu'ndan 'Akşener' açıklaması

    Gündem, 06 Haziran 2024

    Dervişoğlu'ndan 'Akşener' açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesine ilişkin, "Sayın Genel Başkanımız ziyaretten sonra da telefonla beni aramak suretiyle bilgilendirdi. Genel olarak Türkiye'yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundular" dedi

    Özel'den Dervişoğlu'na TBB daveti

    Gündem, 05 Haziran 2024

    Özel'den Dervişoğlu'na TBB daveti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu telefonla arayarak, bugün yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçiminde İYİ Parti'nin de temsil edilmesi için 1 encümen üyeliği teklif etti. Bu kapsamda Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın 14 TBB encümeninden biri olması konusunda mutabakata varıldı.

    İYİ Parti'de istifa

    Gündem, 31 Mayıs 2024

    İYİ Parti'de istifa

    İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İYİ Parti'de milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını üzülerek görmekteyim. Bu nedenle İYİ Parti üyeliğimden istifa etme kararı aldım" ifadelerine yer verdi.

  • İYİ Parti'de Erhan Usta'ya yeni görev

    Gündem, 30 Mayıs 2024

    İYİ Parti'de Erhan Usta'ya yeni görev

    İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevine, Samsun Milletvekili Erhan Usta getirildi.

  • İYİ Parti'de toplu istifalar sürüyor

    Gündem, 02 Mayıs 2024

    İYİ Parti'de toplu istifalar sürüyor

    İYİ Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, parti üyeliği ve görevinden istifa ettiğini duyurdu. 45 kişiden oluşan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu'ndan 33 ismin istifa etmesi sonucu İlçe Başkanı Uzun'un yönetimi düştü. Uzun, "Kendi belediye başkanının seçme hakkını koruyamayan ve kendi üyesinin kurultaya katılma hakkını sağlayamayan bir partinin milletin hakkını ve hukukunu koruması artık mümkün değildir" dedi.

  • İYİ Parti'de istifa dalgası: İl yönetimi düştü

    Gündem, 01 Mayıs 2024

    İYİ Parti'de istifa dalgası: İl yönetimi düştü

    İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, görevinden istifa ettiğini duyurdu. 80 kişiden oluşan İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'ndan 62 isim de istifa etti. İstifalar üzerine İl Başkanı Başkan'ın yönetimi düştü. Başkan, "İYİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık" dedi.

    Erhan Usta görevinden istifa etti

    Gündem, 29 Nisan 2024

    Erhan Usta görevinden istifa etti

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Usta istifasını, "Kongrede başka bir genel başkan adayına desteğimi açıkladıktan sonra bu görevime devam etmem siyasi nezakete uygun olmayacaktır" ifadeleriyle duyurdu.

    İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi

    Gündem, 28 Nisan 2024

    İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi

    İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi.

  • İYİ Partili Aydemir'den istifa kararı

    Gündem, 25 Nisan 2024

    İYİ Partili Aydemir'den istifa kararı

    İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı

  • İYİ Partili Uz'un itirazına ret

    Gündem, 24 Nisan 2024

    İYİ Partili Uz'un itirazına ret

    İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz'un, cumartesi günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultaya ilişkin delege listelerinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla yaptığı itiraz, Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi

  • Bilge Yılmaz, İYİ Parti'den istifa etti

    Gündem, 21 Nisan 2024

    Bilge Yılmaz, İYİ Parti'den istifa etti

    İYİ Partili Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda partisinden istifa ettiğini açıkladı

    "Sayın Akşener'in hayır duasını aldım"

    Gündem, 19 Nisan 2024

    "Sayın Akşener'in hayır duasını aldım"

    Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu, "Sayın genel başkanımız tarafından aday çıkarıldığıma dair değerlendirmeler yapılıyor. Buradan onlara sesleniyorum; sayın genel başkanımız bu partinin kurucu lideridir. Gönlünden geçen genel başkan adayı şayet ben isem bundan onur ve gurur duyarım. Kendisinin hayır duasını aldım" ifadelerini kullandı