Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Kosova Prizren'deki köprüde asma kilit çılgınlığı

        Birbirlerine olan aşklarını bir asma kilitle kilitleyebileceklerine inanan milyonlarca genç aşık, Avrupa’nın ortasındaki bu kente akın ediyor.

        İHA'nın haberine göre, Kosova’nın Prizren şehrine gelen genç aşıklar şehri boyda boya geçen Akdere üzerindeki dereye asma kilit takıp anahtarını dereye atıyor.

        1,5 milyon nüfusa sahip Balkanların denize kıyısı olmayan ülkesi Kosova, dereleri ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan tarihi köprüleriyle turistlerin ilgi odağı oluyor.

        Özellikle Osmanlı döneminden kalan tarihi camileri ve çeşmeleriyle ünlü Prizren kenti Avrupa ve Asya’dan gelen binlerce çifti ağırlıyor.

        REKLAM

        Şehri boydan boya bölen Akdere üzerinde bulunan tarihi köprülerin yanı sıra sonradan yapılan demir köprülerde işletme olarak kullanılıyor. Turistlerin en yoğun olduğu Semaver bölgesindeki demir köprüye dünyanın dört bir yanından gelen genç aşıklar aşlarını ölümsüzleştirmek için asma kilit takıyor. Köprünün demir korkuluklarına takılan asma kilitlerin anahtarları daha sonra dereye atıyor.

        Genç çiftler böylelikle birbirlerinden bir daha ayrılmamak üzere kalplerini kilitlediklerine inanıyorlar. Bu işten en karlı ise köprüyü işletme gibi kullanan bölge esnafı çıkıyor.

        Üniversite öğrenimini Türkiye’de tamamladıktan sonra ülkesine dönen kafe işletmecisi Şaban Taske, “Aşıklar Köprüsü’ne dünyanın her yerinden genç çiftlerin gelip kilit astığını söyledi. Taske, Buraya kilit asan çiftler kilitlerin açılmadığı sürece aşklarının hiç bitmeyeceğine inandıkları için anahtarları dereye atıp kaybediyor. Buraya Türkiye’den de gelenler oluyor. Türk halkı çok cana yakın Türkiye’yi çok seviyor ve özlüyoruz” dedi.

        Şadırvandan su içen o şehirden biriyle evleniyor

        Köprünün yanı sıra kent merkezinde bulunan şadırvanın da bekar erkekler tarafından ilgi gördüğünü anlatan Taske, “Altı Çeşme dediğimiz çeşmeden su içenin bu şehirden biriyle evleneceğine inanıldığı için bekar erkekler çeşmeye yoğun ilgi gösteriyor” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa