Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kış saati: Saatler ne zaman geriye alınacak? İşte 2018 kış saati tarihi

        Kış saati uygulaması sonbahar ekinoksu sonrası en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2016 ve 2017 yıllarında kaldırılan kış saati uygulaması, Resmi Gazete'de yayımlanan son kararname ile yeniden yürürlüğe girecek. Kararname sonrası "Kış saati uygulaması geri geldi mi?" sorusu da cevabını bulmuş oldu. Peki; kış saati uygulaması ne zaman? 2018 yılınca saatler ne zaman geri alınacak? İşte cevabı...

        KIŞ SAATİ UYGULAMASI NE ZAMAN?

        Kış saati uygulaması, 2016 yılında alınan karar ile yürürlükten kaldırılmıştı. Bu durum 2017 yılında da devam etti. Bu nedenle, 2016 ve 2017 yıllarında kış saati uygulamasına geçilmedi. Yani 2 yıl saatler kış aylarında geri alınmadı. Ancak yayınlanan son kararname ile kış saati uygulamasına yeniden geçildi. Saatler bu yıl 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'te bir saat geri alınacak.

        REKLAM

        YAZ VE KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

        Yıl içinde güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak amacıyla ülke içinde ortak saat çizgisini mevsime göre değiştirme düşüncesi ortaya çıkmıştır. İlk kez Almanlar tarafından denenen bu metottan istenilen başarı sağlanınca pek çok ülke tarafından yapılmaya başlanmıştır. Türkiye’de yaz mevsiminde 3. saat diliminde yer alan (45° Doğu Boylamı) Iğdır’ın saati, kış mevsiminde ise 2. saat diliminde yer alan İzmit’in (30° Doğu Boylamı) yerel saati ortak saat olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle saatler yazın ileri kışın bir saat geri alınmaktadır.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa