Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Evde izlenebilecek film önerileri! İşte en iyi seyahat filmleri
        • 1

          IN BRUGES (2008)

          Kiralık katiller Ken ve Ray son işlerinin ardından biraz ortadan kaybolmaları için patronları tarafından Bruges'e gönderilir. Ray Belçika'nın her yıl on binçeken lerce turist bu küçük, şirin kentinde sıkılırken hayatını da sorgulamaya başlar. Film, yönetmen Martin McDonagh'ın nefis senaryosu ve Colin Farrell ile Brandan Glesson oyunculuklarıyla da göz dolduruyor...

        • 2

          BEFORE SUNRISE (1995)
          (Gün Doğmadan)

          Jesse (Ethan Hawke) ve Celine (Julie Delpy) trende tanışır ve Viyana'da birlikte trenden inip sokaklarda gezerken hem şehri hem kendilerini keşfeder. Yönetmen Richard Linklater'in klasikleşen filminin devamı 'Before Sunset'te Jesse ve Celine Paris'te daha sonra 'Before Midnight'ta ise Yunanistan'da keşiflerine devam ediyordu...

        • 3

          UNDER THE TUSCAN SUN (2003)
          (Kızgın Güneş)

          Eşinden boşanan San Francisco'lu avukat Frances Mayes (Diane Lane) kafa dağıtmak için gittiği Toskana'ya aşık olup bir kır evi satın alır. Audrey Wells'in yönettiği film İtalya'nın en güzel bölgelerinden Toskana'nın muhteşem manzarası eşliğinde içinizi ısıtacak bir aşk hikayesi anlatıyor.

        • 4

          The DARJEELING LIMITED (2007)
          (Küs Kardeşler Limidet Şirketi)

          Birbirinden farklı üç kardeş babalarının ölümünün ardından Hindistan'da bir tren yolculuğuna çıkar... Wes Anderson'un yönettiği Owen Wilson, Adrien Brody, Jason ve Jason Swartzman'ın başrolleri paylaştığı film sizleri Hindistan'ın renkli hayatında bir gezintiye çıkaracak.

        • 5

          LOST IN TRANSLATION (2003)
          (Bir Konuşabilse)

          Şöhreti yavaş yavaş aktör Bob bir reklam filmi çekimi için geldiği Tokyo'da kaldığı otelde fotoğrafçı kocasının peşinde buraya gelmek zorunda kalmış Charlotte ile tanışır. Dilini bilmedikleri bir kentte ve hayatta yollarını kaybetmiş iki insanın hikayesini anlatan filmin yönetmeni Sofia Cappola... Başrollerde Bill Murray ve Scarlett Johansson...

        • 6

          INTO THE WILD (2007)

          Üniversiteden mezun olduktan sonra hayllerinin peşine düşen Christopher, sahip olduklarında vazgeçip Alaska'ya, doğanın kucağına gidiyor. Yönetmenliğini Sean Penn'in yaptığı başrolde Emile Hirsch'nin yer aladığı filmde Christopher'la birlikte siz de Alsaka'nın vahşi doğasında derin bir hayat yolculuğuna çıkacaksınzı.

        • 7

          MIDNIGHT IN PARIS (2011)
          (Paris'te Geceyarısı)

          Yazar Gil Pender (Owen Wilson) ve nişanlısı Inez, küçük bir tatil için Paris'e gelir. Başlangıçta her şey normaldir ama Gil'in geceleri Paris sokaklarında çıktığı küçük geziler olağanüstü bir masala dönüşür. Yönetmen Woody Allen'dan Paris'e bir aşk mektubu olan filmde Hemingway, Dali gibi büyük sanatçılar da yer alıyor...

        • 8

          THE GRAND BUDAPEST HOTEL (2014)
          (Büyük Budapeşte Oteli)

          Wes Anderson'un bu rengerenk filmini izlerken hayallerinizdeki en fantastik otellerden bile daha fantastik bir oteli ziyaret edeceksiniz. Hayali Zubrowka kentindeki bu otelin ve filmin Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Bill Muray, Jude Law, Edward Norton, Lea Seydoux ve Owen Wilson'lı oyuncu kadrosunun ihtişamı gözlerinizi parlatacak.Ulusal

        • 9

          NATIONAL LAMPOON'S VOCATION (1983)
          (Sevimli Aile Tatilde)

          80'leri birçok kült filmine imza atan John Hughes'un senaryosunu yazdığı Harold Ramis'in yönettiği bu klasik komedide Griswold Ailesi'nin peşinde Chicago'dan California'ya bir Amerika turu atacak ve bol bol güleceksiniz. Chevy Chase'in başrolde yar aldığı filmdeki Griswold Ailesi o kadar sevildiki daha sonra Avrupa'ya, Vegas'a gittikleri maceralarla tatillerine devam ettiler.

        • 10

          OUT OF AFRICA (1985)
          (Benim Afrikam)

          Karen Blixen (Meryl Streep) 'barones' unvanı için evlenip Afrika'ya yerleşir. Burada avcı Denys Finch Hatton'a (Robert Redford) aşık olur. Sydney Pollack'ın yönettiği Kenya'da Sheba Ulasal Parkı'nda olağanüstü Afrika manzaraları eşliğinde anlatılan bu destansı aşk öyküsü 7 dalda Oscar almıştı.

        • 11

          PLANES, TRAINS AND AUTOMOBILES (1987)
          (Uçaklar, Trenler ve Otomobiller)

          Şükran Günü tatili için herkesin yollarda olduğu bir zamanda tesadüfler sonucu New York'tan Chicago'ya birlikte yolculuk etmek zorunda kalan Neal Page (Steve Martin) ve Del Griffith'in (John Candy) öyküsü tüm zamanların en iyi komedi filmleri arasında yer alıyor. Yönetmen koltuğunuda bir efsane John Hughes oturuyor.

        • 12

          ROMAN HOLIDAY (1953)
          (Roma Tatili)

          Prenses Ann, resmi bir ziyaret için geldiği Roma'da protokollerden sıkılıp bir gece şehri gezmek için tek başına otelde ayrılır. Yolu Amerikalı gazeteci Joe Bradley ile kesişir. Sinema tarihinin en sevilen filmlerinden Roma Tatili'nde Audrey Hepburn, Gregory Peck ve Roma'nın belli başlı turistik mekanları başrolde... Tekrar tekrar izlenecek bir William Wyler klasiği.

        • 13

          ROMANCING THE STONE (1984)
          (Amazon'da Fırtına)

          Romantik romanlar yazan Joan, Güney Amerika'da kaçırılan kardeşini bulmak için Kolombiya'ya gider. Olaylar hiç de beklediği gibi gitmez. Kendini bir anda maceracı Jack'le birlikte bir mücevheri ararken bulur. Michael Douglas, Kathleen Turner ve Danny de Vito'lu ekip Amazon macerası çok tutunca daha sonra bir de Mısır'a gitmişlerdi.

        • 14

          THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY (2013)
          (Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı)

          Life dergisini fotoğraf bölümünde çalışan Walter Mitty, derginin kağıt baskısının son sayısında kapağa konacak olan tek kare fotoğraf kaybolunca kendisini fantastik bir maceranın içinde buluyor. Manhattan'dan İzlanda'ya ordan Himalayalar uzanan bu sevimli macereda Ben Stiller başrolde yer alıyor hem yönetmen koltuğunda.

        • 15

          WILD (2104)
          (Yaban)

          Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen filmde annesini kaybeden, uyuşturucu bağımlılğı ve üstüne gelen boşanmayla kendini kapana kısılmış hisseden Chreyl Staryed, bir gün sırt çantasını alır ve 2000 kilometrelik Pasific Crest Yolu'nu yürüyerek geçmek için yola koyulur. Reese Witherspoon'unu bu yolculukta yalnız bırakmayın...

        • 16

          Y TU MAMA TAMBIEN (2001)
          (Ananı da!)

          Julio ve Tenoch adlı iki ergen, Tenoch'un kuzenini kendilerinden yaşça büyük eşi Luisa'yla birlikte Cennetin Ağzı adlı 'hayali' sahile doğru bir yolculuğa çıkarlar. Nefis Meksika manzarası eşliğinde genç Diego Luna ve Gabriel Garcie Bernal'in başrolü paylaştığı bu hüzünlü öykünün yönetmeni Alfonso Cuaron.

        • 17

          RAIDERS OF THE LOST ARK
          (Kutsal Hazine Avcıları)

          Efsanevi arkeolog Indiana Jones bu ilk macerasısında sinema severleri Amazonlardan Mısır piramitlerine nefes nefese bir yolculuğa çıkarıyor. Steven Spielberg ve George Lucas'ın yarattığı Harrison Ford'un canlandırdığı Indiana Jones'un diğer maceraları da egzotik manzaralar sevenleri hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

        • 18

          TO CATCH A THIEF (1955)
          (Kelepçeli Aşık)

          Usta bir hırsız John Robie ile şımarık zengin Frances Stevens'ın aşkı. Alfred Hitchcok'un bu keyifli filminde Gary Grant ve Grace Kelly Fransız rivereyasında romantik ve esrarengiz bir maceraya atılıyor. 1950'lerde bir sinema klasiği..

        • 19

          THE ADVENTURES OF PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT (1994)
          (Çöl Kraliçesi Priscilla)

          İki draq queen ve bir trans kadının Avusturalya çöllerinde 'Priscilla' adını verdikleri eski okul otobüsyle yaptıkları renkli yolculuk... Guy Pearce ve Hugo Weaving başrolleri paylaştığı filmin yönetmeni Stephan Elliot...

        • 20

          ROMA (2018)

          1970'lerde Mexico City'nin Roma mahallesinde bir ailenin yanında çalışan Cleo'nun öyksüsü... Alfonso Cuaron'un bu siyah-beyaz filmi sinemalar, caddeler, çatılar, kumsallarla dolu görüntüleriyle bir şiir yazıyor adeta.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa