Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kader'i herkesin gözü önünde katletti!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Alpaslan Çay, metrobüsten inen Kader Gökçe'yi (23) ara sokağa zorla götürüp boynuna ateş ettikten sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kader Gökçe hayatını kaybetti. Bir süre sonra Alpaslan Çay da hastanede öldü. 14 Aralık'ta şahıstan şikâyetçi olduğu ortaya çıkan Kader Gökçe'nin ara sokağa zorla götürüldüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

        Olay, dün saat 19.30 sıralarında, Turgut Özal Mahallesi 116 Sokak'ta meydana geldi. Kader Gökçe, Haramidere Sanayi Metrobüs Durağı'nın üst geçidinden indikten sonra kendisini bekleyen Alpaslan Çay yanına geldi.

        Alpaslan Çay, kolundan tutarak zorla ara sokağa götürdüğü Kader Gökçe'nin boynun silahla ateş etti. Alpaslan Çay ardından aynı silahla kendine ateş ederek, intihar girişiminde bulundu.

        KADER, HASTANEDE KURTARILAMADI

        İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından ağır yaralı olan iki kişiyi de hastaneye kaldırdı. Kader Gökçe, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Alpaslan Çay da tedaviye alındığı hastanede öldü.

        Olayın görgü şahidi Muhammet İçseloğlu, "Arabanın anahtarını almaya inmiştim. Burada tartışıyorlardı. Daha sonra erkek, ilk kadına ateş etti, sonra da kendini vurdu. Adamdan duman çıktığını gördüm" dedi. Polisin olaya ilişkin çalışması sürüyor.

        ZORLA ARA SOKAĞA GÖTÜRÜLDÜĞÜ ANLAR KAMERADA

        Olay öncesi yaşananlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Kader Gökçe'nin üst geçitten inerken Alpaslan Çay'ın beklediği görülüyor. Kader Gökçe'yi gören Alpaslan Çay hızla yanına giderek zorla ara sokağa doğru itiyor. Silah sesleri duyulan sokakta vatandaşların kaçtığı kameraya yansıyor.

        SABIKASI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

        Kader Gökçe'nin ardından hastanede hayatını kaybeden Alpaslan Çay'ın daha önce başka bir kadınla evlenip, boşandığı ve "Tehdit" suçundan sabıkası olduğu öğrenildi.

        KADER, 14 ARALIK'TA ŞİKÂYETÇİ OLMUŞ

        Öte yandan, olay sonrasında yapılan incelemede çeşitli suçlardan kaydı olduğu ortaya çıkan Alpaslan Çay'ın Kader Gökçe ile eski sevgili oldukları belirlendi. Yapılan incelemede Kader Gökçe'nin 14 Aralık'ta Bakırköy Aileici Büro Amirliğine gelerek tehditten dolayı Alparslan Çay'dan şikâyetçi olduğu öğrenildi.

        6 Ocak'ta ise Alpaslan Çay'ın Beyoğlu Haliç Polis Merkezi Amirliğine gelerek "kasten yaralama ve yağma" iddiasıyla Kader Gökçe'den şikâyetçi olduğu belirlendi.

        CENAZESİNİ AİLESİ VE YAKINLARI ALDI

        Kader Gökçe'nin cenazesi bugün Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazeyi Gökçe'nin ailesi ve yakınları aldı. Gökçe'nin cenaze namazının Güngören'deki Uhut Camii'nde kılınacağı öğrenildi.

        'YİNE BİR ERKEK CİNAYETİ; YAPACAK SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK'

        Kader Gökçe'nin kuzeni Tolunay Uğurlu, Adli Tıp Kurumu önünde yaptığı açıklamada, "Başımızdan böyle kötü bir olay geçti. Bu ülkede bu son bulmuyor. İnsanlar sadece kendi başına gelince durumun ciddiyetini anlıyor. Yine bir erkek cinayeti. Bu ülkede ben erkeğim demekten utanır hale geldim. Yapacak söyleyecek bir şey yok" dedi.

        'ÖNCEDEN İLİŞKİLERİ OLMUŞTU, ANLAŞAMAYINCA ISRAR ETTİ...'

        Uğurlu, "Kişiyi tanımıyorum. Kuzenimi rahatsız ettiğini, mahkemeye savcılığa verdiğini, koruma istediğini biliyorum. O da olmayınca... Önceden ilişkileri olmuştu. Anlaşamayınca ısrar etti... Son çareyi de böyle bir şeyle buldu" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa