Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAKANBOLAT'TAN MENEMEN SERBEST BÖLGESİ MÜJDESİ

        AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen iftar yemeği ve iş dünyasıyla buluşma, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımı ile gerçekleşti. Buluşmaya AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, milletvekilleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İzmir'deki milletvekillerimiz, il başkanlarımız, yardımcıları, gençlik kolları, kadın kolları, ilçe yönetimleri ve İzmir'in tüm oda, borsa ve STK başkanları arasında çok güzel bir iletişim var, çok güzel bir kardeşlik ile dayanışma var. Bu da şehre ayrı bir sinerji vermiş. Hamza Dağ kardeşimin önderliğinde Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe başkanlarının seçim çalışmalarında bu enerjiyi çok net bir şekilde görebiliyoruz. İzmir halkının, 'Cumhur İttifakı'nın gerçek belediyeciliğiyle tanışma vakti gelmiştir' diyeceğini yürekten inanıyorum. Benim sizlerden ricam, sizler, aileleriniz, eşiniz, çocuklarınız, komşularınız, arkadaşlarınız, dostlarınız bu noktada artık İzmir'de Hamza Dağ başkanlığında gerçek belediyecilik için birlikte çalışalım diye karar vermenizdir." dedi.

        ‘200'E YAKIN YENİ FABRİKA KURULACAK’

        “Cumhurbaşkanımız ve arkadaşları 21 yıldan beri Türkiye'de büyük bir devrim yaptılar" diyen Bakan Bolat, “Bu devrimin adı modernleşme, güçlenme, gelişme, özgürlüklerin tamamen halka yayılması. Ayrıca bugün İzmir'e çok önemli bir tesis olan BASBAŞ kazandırıldı. Bir başka müjdeli haber de vermek istiyorum. Geçen yıl kararı çıkmış olan Menemen Serbest Bölgesi'nin de kurulma çalışmaları, dosyası, bakanlığımız tarafından bugün itibariyle bildirildi. Cumhurbaşkanlığımıza sevk edeceğiz. Orada da 200'e yakın yeni fabrika kurulacak. Bunlar tamamen ihracat amaçlı. Ülkemize yabancı şirketler gelecek, yerli şirketlerimiz yer alacak." diye konuştu.

        'EKONOMİDE DÜNYA ÇAPINDA BİR İZMİR VAAT EDİYORUZ'

        Adaylığı açıklandığı günden bu yana, ziyaretlerine ara vermeden devam ettiğini belirten AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ise “İzmirimizde yaşayan her kesimle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İzmirimizin geleceğinin; yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda, olduğuna inanıyoruz. Çünkü biz; ekonomide dünya çapında bir İzmir vaat ediyoruz. Bu hedefle; 'Eşsiz ticari güç İzmir' diyoruz. Şimdi biz, önümüzdeki dönemde İzmir Büyükşehir olarak; bu hedefleri çok büyük bir alana yayacağız. İzmir'in ticaretine büyük katkılar sağlayacak projelerimizle sizleri destekleyeceğiz. Nitelikli iş gücünü artıracak, bu yolla şehrimizi nitelikli üretimin merkezi yapacağız. Bizler, bu eşsiz şehrin evlatları olarak, İzmir'i daha da ileriye taşıma sorumluluğu ve ayrıcalığına sahibiz. Bunların yanında esnaflarımız için de önemli projelerimiz var; ‘Kalbim İzmir’, ‘Konak Atatürk Meydanı’ ve ‘Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi'yle bu bölge, yerel esnafın ve sanatçıların ürünlerini sergileyebileceği, ziyaretçilerin alışveriş yaparken tarihi atmosferin tadını çıkarabileceği bir mekan olacak. Hayata geçireceğimiz modern otoparklar ile ziyaretçilerin ve esnafın park sorunu çözülecek. İzmir’imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, küçük esnafımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. Bu projelerle, İzmir’imizi sadece bugün için değil, gelecek nesiller için de yaşanabilir, temiz ve yeşil bir şehir yapma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz." dedi.

        'KONAK BİR 5 YIL DAHA BU HİZMETSİZLİKLE YAŞAYAMAZ'

        AK Parti Konak Belediye başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da “İzmir'de yapacağımız çok işimiz var. Kollarımızı sıvadık. Şimdiden projelerimizi anlatmaya başladık. Çünkü bir hedefimiz var. Bir hayalimiz var. Herkesin hayal ettiği bir İzmir var. O İzmir'i sizlerle beraber inşa edeceğiz. İzmir, ticaretin kalbi. Konak, ticaretin tam kalbinin olduğu nokta. Bizler İzmir Limanı'ndan başlayan ticaret hikayesinde, Konak ilçesinin içerisindeki turizm ve sanayinin kalkınmasına ilişkin yapacağımız projeleri geçtiğimiz haftalarda anlattık. Büyükşehir Belediye Başkanı adayımızın da ilçelerimiz içerisinde yapacaklarıyla burası Bilişim Vadisi’nden turizme ve kültür sanata kadar en yoğun noktalardan bir yer haline gelecek. Konak sınırları içerisinde 40 bin esnafımız var. Bugün bu esnafımız kendi dükkanlarına gelen vatandaşa hizmet etmek anlamında çok büyük sıkıntı yaşıyor. Altyapı, ulaşım problemleri var. Bu problemlerin hepsini çözeceğiz. O yüzden biz bu işin 3'lü olmasını ve güçlü olmasını istiyoruz. Bizim bir hayalimiz var, kararımız var. İzmir'in artık kaybedecek bir beş yıl daha yok. Özellikle Konak bir 5 yıl daha bu hizmetsizlikle yaşayamaz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa