Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler İzmir Haberleri

Fuar İzmir'e Mermer Fuarı öncesi geçici servis yolu

(Fotoğraflı)

İZMİR (İHA) - Türkiye'nin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir'e ulaşımı rahatlatacak kavşak projesi için kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 Mart'ta açılacak Mermer Fuarı öncesinde seferberlik ilan ederek, kendi ekipleriyle 'geçici servis yolu' oluşturmaya başladı. Büyükşehir, çevre yoluna 2 şerit çıkış ve 1 şerit giriş bağlantısı yapmak için harekete geçti.

İzmir Çevre Yolunda, Buca'dan Balçova yönüne seyreden taşıtların Fuar İzmir'e ve Aktepe Mahallesi'ne girişini sağlayacak kavşak projesinin hazırlıklarını bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaata başlayabilmek için kamulaştırma sürecinin tamamlanmasını bekliyor. Ziyaretçi ve katılımcı sayısının yüksek olduğu fuar etkinlikleri sırasında yaşanan trafik sorununu ve kamulaştırma sürecinin uzaması ihtimalini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, hızlı ve pratik bir çözüm için düğmeye bastı. Büyükşehir, kendi ekipleriyle işe koyularak kara yolu altındaki menfezden bağlantı sağlayacak şekilde 'geçici servis yolu' oluşturmaya başladı. 450 metre uzunluğunda, çevre yoluna 2 şerit çıkış ve 400 metre uzunluğunda, çevre yolundan 1 şerit giriş sağlayacak yolun, 22 Mart'ta açılacak Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na yetiştirilmesi hedefleniyor. Projenin hayata geçmesiyle, Balçova-Buca istikametindeki giriş yoluna ek olarak, Fuar İzmir'e Buca-Balçova istikametinde de giriş ve çıkış bağlantısı sağlanmış olacağı da ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin projesini hazırladığı; ancak kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını beklediği kavşak ve yol düzenlemesi ise çevre yolunu kullanarak Aydın, Ankara, İstanbul ve Gaziemir istikametinden gelenlerin Fuar İzmir'e kesintisiz ulaşımını sağlayacağı da bildirildi. Ayrıca Aktepe, Peker, Aydın, Emrez ve İhsan Alyanak mahallelerine Akçay Caddesi üzerinden kavşak bağlantısının yapılacağı, Şehit Süleyman Ergin Caddesi alternatif olarak kullanılacak ve bölgeye ulaşım kolaylaşacağı da duyuruldu. Proje kapsamında 3 kilometre yol, 850 metre istinat yapısı, 27 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi ve yol aydınlatma imalatları yapılacağı, ayrıca ESBAŞ yönetiminin yeni yapacağı düzenlemeler ile Serbest Bölgeden servis ve bazı gümrüklü araçların çıkışları da çevre yolundan sağlanacağı da duyuldu.

(HG-Y)

09.03.2017 11:15:03 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri