Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Tarifler Yemek Tarifleri İsveç keki tarifi: Dışı çıtır kek nasıl yapılır? (Değişik kek tarifleri)

        Gevrek dış yüzeyi ile klasik keklerden ayrılan İsveç kekinin içi de ıslak kek gibi olur. İsveç keki yapım aşamasına birebir uyarsanız, sonucun kusursuz olacağına emin olsun. İsveç kekinin üzerinin puf puf kabararak çatlaması da ona ayrı bir güzellik kadar. Bu değişik kekte sıvı yağ yerine tereyağ kullanılır. Bu da ona bambaşka bir tat katar.

        İsveç keki çikolatalı tarifleri sevenlerin bir kere yapınca vazgeçemeyeceği bir lezzet. Ayrıca oldukça da şekerli bir lezzettir. Yazımızdaki tarife portakal ya da mandalina da ekleyebilirsiniz. İşte daha keserken ağzınızı sulandıracak lezzet İsveç kekinin tarifi ve yapım aşamaları.

        REKLAM

        İSVEÇ KEKİ TARİFİ

        Malzemeleri;

        1 su bardağı şeker

        2 adet yumurta

        2 yemek kaşığı tereyağı

        3 su bardağı un

        2 yemek kaşığı kakao

        200 gram bitter çikolata

        1 paket vanilya

        Pudra şekeri (Üzeri için)

        Nasıl Yapılır?

        Bu içi akışkan içi çıtır çıtır kek tarifi için öncelikle yumurtalar ile şekeri klasik kek tarifinde olduğu gibi köpürene dek çırpın. Çikolataları kırarak benmari usülünde eritin ve tereyağını da ekleyip karıştırın. Elenmiş un, vanilya ya ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak çikolatanızı ekleyip karıştırmayı sürdürün. Yağladığınız kek kalıbına Isveç keki harcınızı dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişecek. Kekinizin dışı çıtır bir kıvam alınca fırından alabilirsiniz. İçi ıslak kalan kekinizi ılıyınca pudra şekeri ile kaplayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa