Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Erzurum'da geçirdiği trafik kazasında yaralandı

        Yeşil Sol Parti Erzurum 1'inci sıra milletvekili adayı olan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, seçim çalışmaları için gittiği Erzurum'da kaza geçirdi. Buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda savrulan otomobilde Beştaş ile birlikte 2 kişi daha yaralandı. Karayazı Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılan ve bilinci açık olduğu belirtilen Beştaş önce Erzurum'a, ardında da ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edildi.

        Kaza, saat 21.00 sıralarında Erzurum'un Karayazı ilçesi Kırgın Dere kavşağında meydana geldi. Erzurum'dan Yeşil Sol Parti 1'inci sıra milletvekili adayı olan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışın ardından taziye için Karayazı ilçesine geçen Meral Danış Beştaş, ziyaret sonrası kent merkezine dönmek üzere yola çıktı. Beştaş'ın içerisinde bulunduğu Mehmet Vefa yönetimindeki otomobil, Kırgın Dere Kavşağı'nda buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Yoldan çıkan otomobil savruldu.

        REKLAM

        Kazada HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile otomobilin sürücüsü Mehmet Vefa ve partili Mehtap Demirkaya yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan yaralılar, itfaiye görevlileri tarafından araçtan çıkarıldı. İlk tedavisi kaza yerinde yapılan Beştaş ile yaralanan partili Mehtap Demirkaya ve şoför Mehmet Vefa ambulanslarla Karayazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        BİLİNCİ AÇIK

        Hastanede yapılan kontrolde, yaralıların vücutlarında kırıklar olduğu belirtilirken, Beştaş'ın bilincinin açık olduğu öğrenildi. HDP kaynaklarından alınan bilgiye göre; Beştaş'a damar yolu açıldığı ve ağrı kesici verildiği öğrenildi. Karayazı Devlet Hastanesi'nden Erzurum Devlet Hastanesi'ne sevk edileceği belirtilen Beştaş'ın, burada MR'ı çekildikten sonra durumunun daha iyi görüleceği ve doktorlar ile kendisinin onay vermesi durumunda ise ambulans uçak ile Ankara sevk edilebileceği belirtildi.

        REKLAM

        BEŞTAŞ VE DEMİRKAYA ERZURUM'A GETİRİLDİ

        Meral Danış Beştaş ile otomobilde bulunan partili Mehtap Demirkaya, Karayazı Devlet Hastanesi'nden ambulanslarla Erzurum Şehir Hastanesi'ne getirildi. Beştaş, ambulanstan sedye ile indirilirken, hastane önünde bekleyen çok sayıda partiliye el sallayıp, selam verdi.

        Beştaş ile kazada yaralanan Demirkaya, daha sonra gerekli tetkikleri yapılmak üzere servise alındı. Burada yaralıların MR'ı çekilip, kontrollerinin yapılacağı ve sevk edilmeleri konusunda karar verileceği öğrenildi.

        Öte yandan, otomobilin sürücüsü Mehmet Vefa'nın ise sağlık durumunun iyi olduğu, kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.

        BELİNDE KIRIK OLAN BEŞTAŞ'IN ANKARA'YA SEVKİNE KARAR VERİLDİ

        HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın belinde kırık olduğu saptandı. Hastane sağlık heyeti, elde edilen bulgular neticesinde Beştaş'ın Ankara'ya sevkine karar verdi. Beştaş ve parti yetkilileri de tedaviye Ankara'da devam edilmesi yönündeki karar ile ilgili olumlu görüş belirtti.

        Hastane yönetimiyle görüşen Parti Meclis Üyesi Talha Kaya, Beştaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Kaza sırasında otomobilin arka koltuğunda oturduğu öğrenilen Beştaş'ın belinde kırık olduğunun tespit edildiğini açıklayan Kaya şu bilgiyi paylaştı:

        REKLAM

        "Değerli basın emekçileri, milletvekilimiz Meral Danış Beştaş, bu akşam üzeri geçirdiği kaza sonucu Erzurum Şehir Hastanesi'ne getirildi. Hastane Başhekimiyle yaptığımız son görüşme sonucunda bütün filmler çekildi, tomografiler çekildi, beyinde ve farklı organlarda herhangi bir hasarın olmadığını söyledi. Ama ne yazık ki belinde bir kırık olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bu kırık sonucunda da başhekim, bizim de olurumuzla birlikte Meral Başkanımızın ambulans uçakla Ankara'ya sevkine karar verildiğini söyledi. Sizinle paylaşacaklarımız bu kadar."

        ANKARA'DA İBNİ SİNA'DA TEDAVİ ALTINDALAR

        Talha Kaya'nın açıklamalarından kısa süre sonra Meral Danış Beştaş, sedye ile hastaneden çıkarıldı. Beştaş, hastane önünde bekleyen ve 'Erzurum seninle gurur duyuyor' diye slogan atan partilere el sallayarak karşılık verdi. Ardından Beştaş'ın konulduğu ambulans, havalimanına gitmek üzere yola çıktı. Havalimanına ulaştırılan Beştaş, hazır bekletilen ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü.

        Meral Danış Beştaş ve partili Mehtap Demirkaya, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile Ankara'ya getirildi. Hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilen Beştaş ve Demirkaya, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Fotoğraflar, AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa