Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından İdlib'de inşa edilen Rahmet köyünün faaliyete geçmesinin birinci yılı münasebetiyle istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

        Suriye’de devam eden iç savaşta babalarını kaybeden yetimlerin barınma sorununu gidermek amacıyla İdlib’e bağlı Kelbit köyünde 100 konuttan oluşan Rahmet köyünü inşa eden Vakıf, tesislerin faaliyete geçmesinin birinci yılı münasebetiyle istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

        Toplantıya, Rahmet köyünde konaklayan yetim ve annelerinin yanı sıra, bölge yerel yönetim ile Vakıf yetkilileri katıldı.

        Rahmet köyünün Suriye’nin yaralarını sarma noktasında örnek bir proje olduğunu söyleyen İHH Suriye Çalışmaları Babel Hava Ofisi Sorumlusu Şuayip Altun, ‘’Suriye’de her geçen gün savaşın şartları daha da ağırlaşıyor. İç savaş, yüzbinlerce çocuğun yetim kalmasına neden oldu. Bunun için ilk olarak yetimlerin yaralarının sarılması gerekiyor. Rahmet Köyü projesi bu düşünce ile inşa edildi. Savaşın devam ettiği Suriyeli yetimlerin bir korunağı olması amacıyla kuruldu. Bu tesislerde çocuklar ve anneleri ilk bir yılını doldurdu. Bundan sonraki süreçte de eğitime ve toplumsal yaşama yönelik daha geniş projelerle buradan en verimli şekilde faydalanılmasını sağlayacağız" dedi.

        Toplantı, konuşmanın ardından yetimlerce hazırlanan karate gösterisi ve İdlib yerel yönetimi tarafından takdim edilen teşekkür plaketi ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa