Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okutuldu ve hatim duası yapıldı.

        İskenderun Belediyesi tarafından organize edilen mevlit programı öğle namazına müteakip İskenderun Kaptan Mehmet Paşa Camiinde gerçekleştirildi.

        Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlit ve duaların okunmasının ardından İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, 15 Temmuz’un önemine dikkat çekerek, asla unutturulmaması gerektiğine dikkat çekti.

        15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitleri rahmetle, saygıyla, şükranla andıklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Canlarını feda etmekten çekinmeyen bu millet, darbecilerin tank ve toplarına karşı büyük bir kahramanlık gösterdi. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, barış ve kardeşliğimize kast eden bu hainlere Allah fırsat vermesin. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Her 15 Temmuz’u anarken onlara milletçe bir kez daha dualarımızı ve şükranlarımızı sunacağız” dedi.

        15 Temmuz Şehitlerini rahmetle ve minnetle yad ettiklerini ifade eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise 2 yıl önce gerçekleşen hain darbe girişimini hatırlamanın ve hatırlatmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Mevlit sonrası cami çıkışında vatandaşlara İskenderun Belediyesi tarafından lokum ikramında bulunuldu.

        Mevlit programına, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa