Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Zamanınızı en çok kimle ya da kimlerle geçiriyorsunuz? Hiç düşündünüz mü, yıllar içinde, yaşınız ilerledikçe birlikte zaman geçirdiğiniz insanlar ne şekilde değişiyor?

Siz hafızanızı zorlayadurun, biz size düşüncelerinizi ve hislerinizi sorgulayacağınız bir çalışmadan bahsedelim. ABD’de İşçi İstatistikleri Bürosu’nun desteklediği Amerikan Zaman Kullanım Anketi; insanların çalışma, boş zaman, çocuk bakımı gibi çeşitli faaliyetlere harcadıkları zamanın ölçümlerini sağlayan bir zaman kullanımı projesi olarak biliniyor.

Our World in Data adlı web sitesinde yayımlanan son Amerikan Zaman Kullanım Anketi çalışması, 2009 ile 2019 yılları arasında ABD’de yapılan anketlerden elde edilen ortalamalara dayanarak; aile, arkadaşlar, eş, çocuklar, iş arkadaşlarıyla ve insanın kendi kendine geçirdiği zamanın yaşa göre nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

Sosyal bağlantıların yaşamlarımız boyunca nasıl geliştiğini anlamak için insanların başkalarıyla ne kadar zaman geçirdiğine ve bu zamanı kiminle geçirdiğine ilişkin anket verileri önemli.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ