Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YSK Başkanı Sadi Güven: Partiler bugün saat 15.00'e kadar itirazlarını YSK'ya yapmak zorunda

        YSK Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili ilk kez konuştu. Güven "Yanlışlık varsa düzeltilecek ve duyurulacaktır. Kimse tedirgin olmasın" dedi.

        Güven, YSK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Kesin sonuçların ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine Güven, zorlu bir süreç dönemi yaşandığını, artık işin sonuna gelindiğini söyledi.

        Yapılan işlemlerle ilgili her seçim döneminde olduğu gibi bir itiraz süreci bulunduğunu hatırlatan Güven, şunları kaydetti:

        "Bu süreç yaşanacak. İlçe seçim kuruluna herhangi bir sorun intikal eder mi etmez mi onu bilemiyorum. İlçe seçim kurulları karar verecek, itirazlar üzerine il seçim kurulları karar verecekler. Bekleyeceğiz. Bu bir yasal süreç. Vatandaşlarımızın, siyasi partilerimizin sakin olmalarını istiyorum. 30 sene hakimlik yaptım. Yasal hakkı olmadığı sürece hiç kimsenin bağırıp çağırarak hak elde ettiğini görmedim. Herkes sükunet içinde varsa hakkını ileri sürsün, sürebilmelidir. Ancak bunu yasal çerçeve içinde yapmalılar. İlçe seçim kurullarına güvensinler."

        Seçim sonuçlarının bir an önce alınmasını temenni eden Güven, sonuçların vatana, millete hayırlı olmasını diledi.

        Seçimlerde siyasi partilerin yarıştığını, sonucun da siyasi partilerin aldığını belirten Güven, 7 kişilik sandık kurullarında 5 kişinin siyasi parti temsilcilerinden oluştuğunu vurguladı.

        İlçe seçim kurullarında da o ilçede en çok oy alan 4 siyasi parti temsilcisinin yer aldığını anımsatan Güven, "Siyasi partilerimizin itirazını yaptıktan sonra kendi temsilcilerinin de bulunduğu hatta çoğunlukta olduğu bu kurulların çalışmalarında rahat etmelerini sağlamalarını diliyorum" diye konuştu.

        "Islak imzalı tutanaklarla YSK rakamlarının tutmadığı iddiası var. Bu doğru mu?" sorusuna da Güven, "Biz yüzde 90'ın üzerinde seçim sonuçlarını siyasi partilerle paylaştık, kendi internet sitemizde de yayınlıyoruz. Bu ıslak tutanaklar seçimin teminatıdır. Bu tutanaklarda yanlış varsa bunlar yine siyasi partilerin temsilcilerinin bulunduğu ilçe seçim kurullarında düzeltilecek ve internet sayfamızda yayınlanacaktır, kimsenin tedirginliği olmasın" yanıtını verdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa