Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hira'nın namazı

        Esin ÖVET / GAZETE HABERTÜRK

        Demet Akalın’ı, kızı Hira’nın namaz görüntülerini paylaştığı için birçok kişi topa tutuyor. Dün de Ahmet Hakan eleştirmiş. Demet Akalın da Twitter’da, “30 sene önce ben de namaz kılıp Kuran kursuna gidiyordum” demiş. Yani bu ülkede birçok kişinin yaptığı gibi.

        Kuran kursuna gitmeyen, namaz kılmayı öğrenmeyen çok az kişi vardır. Özellikle bizlerin yaşındaysanız. Biz de gidip öğrendik ve bunda asla bir sorun yok.

        Müslüman bir ülkeyiz; bunların olması, öğrenilmesi gerekiyor. Sadece sosyal medyada paylaşıldığı için eleştirilebilir, ama o da artık boş eleştiri olur. Çünkü herkes her şeyi paylaşmak istiyor ve paylaşıyor da.

        Nasıl ki birçok kişi yemek yerken, denize girerken, tatile giderken, hatta uçakta oturduğu koltuğu gösterirken, özellikle business uçarken biniş kartının fotoğrafını paylaşıyorsa, namaz kılarken, camiye giderken, sahura kalkarken, hatta iftarda oruç açarken de fotoğrafını koyuyor. Ve Allah’a edilen dualar bile artık Twitter ve Instagram’dan paylaşılıyor.

        Ve umre ziyaretleri... Boy boy. Açın Instagram’da birçok kişinin dua ederken ve namaz kılarkenki fotoğrafları. O yüzden Hira’nın namazı da gayet normal geldi bana. Yani bundan 30 yıl önce Instagram olsaydı, emin olun herkes yine paylaşırdı.

        Bu durumun bir partiyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bizim sosyal medyayla imtihanlarımızdan sadece biri. Saymaya kalksak o kadar çok ki.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa