Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muzaffer Eryılmaz yeniden aday!

        Eryılmaz, belediyede düzenlediği basın toplantısında, ömrünün tam 40 yılını CHP'de geçirdiğini, daima örnek bir partili olmaya özen gösterdiğini ifade ederek, en büyük özleminin, gerçeklerin tüm ayrıntıları ve çıplaklığıyla ortaya çıkması olduğunu söyledi. Söz konusu kasetin montaj olduğuna ilişkin iki mahkemenin atadığı bilir kişi raporları ve mahkemelerin bu kaseti yayınlayan Kanal 7'ye ve başka kanallara yönelik tekzip kararlarının mevcut olduğunu bildiren Eryılmaz, bu olaylar ortaya çıkar çıkmaz bizzat kendisinin Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu belirtti.

        Mahkemelerin ses kayıtlarının içeriğini boş bulduklarını ifade eden Eryılmaz, iddiaları belgeleriyle çürüttüklerini söyledi.

        ''İyi, dürüst ve sorumlu bir partiliyim ve öbür tarafa da CHP'li olarak gitmek isterim'' diyen Eryılmaz, ailesine bırakabileceği en önemli unsurun, onur, dürüstlük, inançları ve dik duruşu olduğunu kaydetti.

        CHP'li olmanın kendisine kıvanç verdiğini belirten Eryılmaz, CHP Genel Başkanlığı'nın kendisine inandığını ve güvendiğini ancak en ufak bir şüphenin dahi kalmaması ve konunun aydınlanması için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurulduğunu söyledi.

        Kasetlerde kesinlikle, ''Muzaffer Eryılmaz yolsuzluk yapıyor'' şeklinde bir unsur bulunmadığını savunan Eryılmaz, ''Yolsuzluk yapmadım, yaptırmam da. Partimizin belediyemizle ilgili aldığı kararı saygı ile karşılıyorum. Bilgi almak haklarıdır. Benim aklanmam partili bir belediye başkanının aklanmasıdır. Partiye kırgın değilim desem yalan söylerim. Çünkü üzüldüm'' dedi.

        Belediyenin 3 aydır 21 müfettiş ve 4 savcı tarafından kapsamlı olarak, her şey didik didik edilip, tekrar tekrar incelenip araştırıldığını iddia eden Eryılmaz, bu incelemelerin asla olağan ve haklı gösterilecek incelemeler olmadığını öne sürdü.

        Eryılmaz, hükümetin, Çankaya Belediyesi'ne karşı anlaşılmaz derecede baskı yaptığını ileri sürerek, ''Biz Türkiye'deki kirlenmeye ses getirmek istedik. Kimseye de diyet vererek buraya gelmedik. Ben hala ülkemin hukuk devleti olduğuna inanıyorum'' diye konuştu.

        -''SADE BİR PARTİLİ''-

        Çankaya'da son yerel seçimlerde partisinin oyunu 2 kat artırdığını ifade eden Eryılmaz, partisinden belediye başkanlığına aday adayı olduğunu, seçilmemesi halinde ''sade bir partili'' olarak çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Eryılmaz, ''Bundan önce de vardık, yine var olacağız'' dedi.

        Eryılmaz, bir gazetecenin, ''Kasetteki konuşmaların kiminle yapıldığına'' ilişkin sorusu üzerine, ''Konuşmaların partinin yetkili organlarına yaşadığı sıkıntıları aktaran, bilgilendirme niteliğinde'' olduğunu ifade etti. Kiminle konuştuğunu hatırlamadığını belirten Eryılmaz, ''Bilsem anasına kadar takip ettireceğim. Sonra da ananı da al git demeyeceğim'' diye konuştu.

        Bir başka gazetecenin bugün bir gazetede yer alan ''Gimat esnafı ve rüşvet alımına'' ilişkin haberi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Eryılmaz, böyle bir olayın söz konusu olmadığını, kendisinin sözüne itibar edilmesini, istenirse Gimat esnafına da konunun sorulabileceğini söyledi.

        Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, ''Parti içinde 2005 yılında bu tür konular varsa neden ilgili yerlere şikayet ve başvurular bugüne kadar yapılmamış? Savcılığa niye verilmemiş? Sorumlu bir ilçe başkanı susar mı?'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa