Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da hain saldırı: 2 asker şehit

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lılar 1 astsubay ile 1 uzman çavuşu şehit etti. Bahçelievler Mahallesi'nde astsubay Tolga Topçuoğlu( 26) ile uzman çavuş Sinan Uçan (31) saat 06.30 sıralarında mesaiye giderken silahlı saldırıya uğradı. İkamet ettikleri Şirinevler Sitesi'nde PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu Topçuoğlu ile Uçan olay yerinde şehit oldu.

        Astsubay Tolga Topçuoğlu

        Hain saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların şehitleri önceden takip ettikleri ve olay yerinde keşif yaptıkları belirlendi.Polis, PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı. Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli askerler için tören düzenlenecek.

        Törenin ardından şehit astsubay Tolga Topçuoğlu naşı memleketi Malatya'ya şehit uzman çavuş Sinan Uçan'ın naşı ise memleketi Erzincan'a gönderilecek. Evli bir çocuk babası olan şehit astsubay Topçuoğlu'nun Malatya Üniversitesi'nde mezun olduğu, sözleşmeli astsubay olarak orduya katıldığı öğrenildi. Şehit uzman çavuş Sinan Uçan'da evli bir çocuk babası, 7 yıldan beri orduda görev yaptığı bildirildi.

        Uzman çavuş Sinan Uçan

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Silvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde, Silvan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli iki askerin, mesaiye şahsi otomobilleriyle giderken, teröristler tarafından çapraz ateş altına alındığını bildirdi.

        TSK'dan bugün (1 Ekim) saat 07.30'da sıralarında yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada, ağır şekilde yaralanan askerlerin derhal Silvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildiklerini; ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldukları ifade edildi.

        Açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz." denildi.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde PKK'lılarca açılan ateş sonucu şehit olan 2 asker olayına ilişkin açıklama yaptı.

        Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Ekim 2015 tarihinde saat 07.30 sıralarında Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 2 personelin mesaiye gitmek için evlerinden çıkıp araçlarına bindikleri esnada bölücü terör örgütü mensupları tarafından kalleşçe silahlı saldırıya uğradığı belirtildi. Açıklamada, "Silahlı saldırıya uğrayan kahraman 2 Jandarma personeliniz olay yerinde ve kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Olay ile ilgili olarak bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması amacıyla bölgede geniş çaplı operasyonlara başlanılmış olup terör ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi. (İHA)

        ŞEHİDİN BABA OCAĞINDA YAS VAR!

        Şehit Uzman Çavuşlardan Tolga Topçuoğlu’nun Malatya’da Koyunoğlu Mahalllesi Serttaş Sokak’taki babaocağına ateş düştü. Acı haberi askeri yetkililer sağlık görevlileri eşliğinde acılı aileye iletirken evden ferhatlar yükseldi.

        Şehit Uzman Çavuşun evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. 112 Sağlık görevlileri de sinir krizleri geçiren yakınlarına müdahale ederken şehit uzman çavuşun evi geçen günlerde Şırnak’ta şehit olan Polis Memuru Şahin Altmış'ın da yakın mesafesinde bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa