Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kamalak'tan şehit ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan çıkışı

        Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, şehit yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın gösterdiği tepki nedeniyle sosyal medya üzerinde hain ilan edilmesine tepki göstererek, asıl hainin yarbayı hain ilan edenler olduğunu ifade etti. Gençlere terörist denilmesinin ciğerlerini yaktığına dikkat çeken Kamalak, "Bu gençler gökten mi indi, yerden mi bitti? Gafil yöneticilerin ürünü bunlar" dedi.

        Partisinin bölge toplantısına katılmak üzere dün Diyarbakır'a gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bugün bir otelde kentte faaliyet yürüten bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Kamalak, partilerine göre, insanların temel haklarının pazarlık konusu yapılamayacağını belirterek, Allah'ın vermiş olduğu hakkı kulların sınırlandıramayacağını vurguladı. Firavunların ve peygamberlerin olmak üzere iki tür hak anlayışı olduğunu anlatan Kamalak, "Elbette bizler, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'i Müslüman olduğumuz için, peygamberin hak anlayışını kabul etmemiz lazım. Bu yöre insanın bu çerçevenin dışında hak talep ettiğini sanmıyorum. Bağımsız devlet mi? Bunun akılla mantıkla bağdaşacağını sanmıyorum. Öbür taraftan şunu ifade ediyoruz, diyoruz ki, eğer peygamberi anlamda, kitap ve sünnet manasında hak isteniyorsa bir komisyon kurulur. Bize göre bütün problemlerin çözüm yeri TBMM olmalıdır. Orada insan hakları komisyonu kurulmalı. İnsan haklarını inceleme komisyonu kurulmalı. Ülkenin neresinde olursa olsun bir hak ihlali var mıdır? Varsa bu ihlal derhal ortadan kaldırılmalı ve mağdur olan vatandaşımızın mağduriyeti mutlak suretle giderilmelidir" dedi.

        "HERKESTE ENDİŞE VE TEPKİ VAR"

        Kamalak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, şehit yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde yarbay ağabeyi Mehmet Alkan'ın gösterdiği tepki üzerine sosyal medyada hain ilan edilmesine ilişkin sorusu üzerine Kamalak, şunları kaydetti:

        "Herkeste bir endişe, bir tepki var. Kim hain ilan etmiş. Hain ilan eden haindir. Bir şehit ağabeyini hain ilan eden haindir. Öyle şey mi olur? Bir insanın kedisi kaybolsa onun peşine düşer. Burada bir yüzbaşı gencecik yaşında hayatını kaybetmiş. Ağabeyi feryat ediyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama ülkeyi de kavuruyor."

        Diğer taraftan gençlere terörist denildiğini ve bunun ciğerlerini yaktığını kaydeden Kamalak, "Bu terörist denen gençler gökten mi yağdı, yerden mi bitti, dışarıdan mı ithal ettik? Gafil yöneticilerin ürünüdür bunlar. Ey mili eğitim, ey devlet, sizin milli eğitim dediğiniz ancak ve ancak milli piyango kadar millidir. Yanlış eğitimin ürünüdür bunlar, yanlış politikanın sonuçlarıdır" diye konuştu.

        "ŞU AN İTTİFAK GÖRÜŞMEMİZ YOK"

        Olası bir erken seçimde BBP ya da başka bir parti ile yeniden ittifak kurup, kurmayacaklarına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Kamalak, şu ifadelerde bulundu:

        "Ülkemiz böylesine acılarla kıvranırken, 'bizi ilgilendirmez' deyip kenara çekilemeyiz. Bu manada elimizi değil, başımızı hatta gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Nasıl hareket edersek bu ülke ve millet için daha faydalı olabileceğimizin yollarını araştıracağız. Şuan ittifak görüşmemiz yok. Olmayacağı anlamına gelmez. Olduğu taktirde bazı temel çizgilerimiz var. Ondan da kesinlikle vazgeçmeyiz."

        Kamalak ve STK temsilcileri, daha sonra basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa