Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP, diğer partilerin seçim beyannameleri üzerinde yaşanan tartışmanın etkisiyle, “emekliye 13. maaş” vaadini revize etti. | Son dakika haberleri

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Seçim beyannamesini 3 Mayıs’ta açıklayacak olan MHP, diğer partilerin seçim beyannameleri üzerinde yaşanan tartışmanın etkisiyle, “emekliye 13. maaş” vaadini revize etti. MHP kurmayları, ekonomik vaatler için ince hesaplamalar yaptı. Genel Başkan Devlet Bahçeli salona, seçim için “Ankara’nın Bağları”ndan uyarlanan “Devlet Baba” türküsüyle girecek. MHP, aynı zamanda Türkçülük Günü olan 3 Mayıs’ta seçim kampanyasını da resmen başlatacak, ilk miting 6 Mayıs’ta yapılacak. MHP Lideri Bahçeli’nin açıklayacağı seçim beyannamesinde, çözüm sürecinin “ülkeye olumsuz etkileri” ve “ülkeyi bekleyen olası tehlikeler” ortaya konulacak. Çarenin seçim sandığından çıkacağı vurgulanacak. Ekonomi, beyannamede daha ağırlıklı bir yer tutacak. Bu çerçevede AK Parti iktidarı dönemine yönelik “yolsuzluk ve israf” iddiaları ortaya konulacak.

        AZ ALANA ÇOK İKRAMİYE

        Daha önceki seçim beyannamelerinde emekliye 13. maaşı vaat eden MHP, CHP’nin “emekliye yılda 2 maaş ikramiye” sözü üzerine ayrıntılı bir hesap yaptı. MHP’nin sır gibi saklanan vaadinin, CHP’nin tezini çürüten bir hesaba dayandığı belirtildi. Sosyal yardımların aynen devam edeceği ifade edilecek beyannamede, vatandaşın devletten “alacağı” üzerine hesaplara yer verilecek. Beyannamede emekliler için MHP ekonomi kurmaylarının üzerinde çalıştığı formülle hazırlanan yeni bir model de yer alacak. MHP’nin sır gibi saklanan “emekli vaadinin”, “daha az emekli maaşı alanın korunacağı, adalet duygusunun zedelenmeyeceği” şekilde “adil” bir hesaba dayandığı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa