Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İsmail ÖZYURT / HT GAZETE

KOD adı Ömer. 27 yaşında bir Ankaralı. İkiz çocukları var. Şubat ayında sınırı kaçak geçerek Suriye’de terör örgütü IŞİD’e katıldığını iddia ediyor. İddiasına göre 15 gün silahlı eğitim aldı, çatışmalara katıldı, Mayıs ayında Türkiye’ye geri döndü. “Polis peşimde” diyerek isminin yayınlanmasını istemeyen “Ömer”, sorularımızı oturduğu gecekondu mahallesinde yanıtladı. Mahallede bulunan IŞİD sempatizanlarının dikkatini çekmemek için bizi kendi tanımıyla “tehlikesiz” bir mekâna götüren Ömer’in yanıtları şöyle:

IŞİD’e nasıl katıldınız?

Bir sene önce uyuşturucu içmeye başladım. İşten ayrıldım, ailemi bıraktım. Sonra bu insanlarla tanıştım. Bize “Şeriat, cihat, Allah” dediler. “Suriye’ye götürelim” dediler. Şubat ayında bir gece 11-12 kişi uçakla Gaziantep’e gittik. Gece sınıra indik. Sınırda El Kaide’nin adamları tarafından sorgulandık. Arapça konuşan arkadaşımız, IŞİD’e bağlı olduğumuzu söyledi. Yarım saat içinde bizi gelip aldılar. Gece 03.00’te Rakka’daydık. Sabah kampa gittik. 15 gün silahlı eğitim aldık.

Nasıl bir eğitimden geçtiniz?

Aynı askeri düzen. Sporuydu, koşusuydu, silahlı hareketleriydi. Komutanlar var çalıştıran. Zaten çok özen de göstermiyorlar, silah atıp atamadığına bakıyorlar. 15 gün sonra grup grup ayırıp çatışma bölgesine gönderiyorlar. Bizim grup belliydi. Komutanımız da Türk’tü. Rakka’da evinde kaldık. Eğitim bittikten sonra ertesi gün ilk çatışmama girdim. Üçüncü arabadaydım. PYD pusuya düşürdü. Grubumuzdaki arabalar isabet alıp yuvarlandı. Bir can pazarı yaşandı. Ölülerimizi alıp Rakka’ya geri döndük.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ