Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Anneler, bacılar, bebeklerine söyledikleri ninnilerin şeklini değiştirsin. Artık 'Uyusun da büyüsün' demeyi bırakın. 'Evladım, yavrum, kızım, hedef 2071' diyeceksiniz. Artık ninniyi böyle söyleyeceksiniz" dedi.

Çay Barajı ve Armutlu Göleti Sulamasının temel atma töreninde konuşan Eroğlu, modern atık su tesisleri kurarak dünyayla yarışır hale geldiklerini bildirdi.

Millet için 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Benim kamyoncu kardeşimi evde hanımı ve çocuğu bekliyor. Artık onlar, bölünmüş yollar nedeniyle eşlerini evlerinde güvenle bekliyor. Artık Afyonkarahisar'dan İstanbul'a, Afyonkarahisar'dan Konya'ya, Antalya'ya, İzmir'e bölünmüş yollardan çok daha güvenli bir şekilde gidiyoruz. Bu konuda 'Artık yollarımız Afyon kaymağı gibi oldu' diyorum. Sağlıkta da muazzam bir dönüşüm oldu. Bırakın Çay'ı, Sultandağı'nı, Bolvadin'i, Dinar'ı, Afyonkarahisar'daki hastanelerde koğuş sistemi vardı. 8-10 kişilik, içinde tuvaleti bile olmayan odalarda kalınırdı. Şimdi ise 5 yıldızlı otel konforunda hastaneler var. Çünkü bu millet, her şeyin en iyisine layık. Dolayısıyla şu an sağlık sistemimiz Almanya'dan da Hollanda'dan da Fransa'dan da Amerika'dan da çok daha güzel. Dün geldiğim bir konferans öncesinde bir vatandaş yanıma gelip babasının kanser hastası olduğunu ve çok acele başka bir hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Hemen Sağlık Bakan Yardımcısı'nı aradım. Ambulans helikopter geldi, aldı ve tam teşekküllü onkoloji hastanesine götürdü. Bu daha önce yoktu."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ